Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat ca lucrarile pentru construirea pasajului subteran de la Piata Presei vor incepe in aproximativ doua luni, dupa aprobarea Planului Urbanistic Zonal, si vor dura aproape un an si jumatate: "Pasajul incepe dupa fantana Miorita, la vreo 50-60 de metri, pe partea dreapta, fara sa deranjez pomii si toate astea. Va avea un brat in directia de mers catre Marasti si Bulevardul Expozitiei, va avea un brat care va iesi in Kiseleff, fara sa deranjeze, undeva la 250-300 de metri de colt, adica chiar din Piata, mergand in directia Arcul de Triumf, si incercam noi sa-i mai dam o dimensiune, aceea de Jiului (strada Jiului - n.r.)", a spus Oprescu la emisiunea "Dupa 20 de ani" de la Pro TV, potrivit Mediafax.

Potrivit primarului general, construirea pasajului nu va afecta traficul pe DN 1, la cea mai mare intrare in Bucuresti, prin nord. "Ma duc (cu lucrarile - n.r.) in spatele perdelei de pomi si nu deranjez pe nimeni", a explicat Oprescu.

De asemenea, edilul a aratat, cu acelasi prilej, ca lucrarea a fost atribuita deja, prin licitatie, firmei Apolodor a omului de afaceri Radu Ouatu, care va realiza obiectivul in asociere cu o societate germana.

Sorin Oprescu a mai precizat ca proiectul a fost blocat timp de patru ani de organizatiile neguvernamentale care au contestat Planul Urbanistic Zonal (PUZ), refacut de trei ori din acest motiv. "Acum, n-au mai avut ce sa spuna, s-a dat drumul la PUZ", a incheiat Sorin Oprescu.