Trei barbati suspectati ca ar fi inselat mai multi revolutionari, de la care au cerut si primit bani sub pretextul ca trebuie platita o taxa la intrarea in posesia unui teren, au fost prinsi de politistii bucuresteni si sunt cercetati in stare de arest preventiv, potrivit Politiei Capitalei, citate de Mediafax.

Cei trei au fost prinsi in flagrant, joi, de politistii bucuresteni specializati in investigatii criminale, cu sprijinul de specialitate al Directiei de Operatiuni Speciale din IGPR, la scurt timp dupa ce primisera de la un revolutionar 1.000 de lei, reprezentand o asa-zisa taxa pentru punerea in posesia unui teren.

Potrivit sursei citate, in perioada februarie - martie 2013, judiciaristii Sectorului 4 au obtinut date si informatii cu privire la activitatea infractionala a celor trei suspecti suspectati de mai multe inselaciuni.

Astfel, cei trei barbati, pretinzand ca ocupa functia de primar sau de consilier intr-o localitate din Ilfov, contactau diverse persoane, carora le solicitau sume de bani sub pretextul punerii unor suprafete de teren in posesia acestora.

"Pentru a castiga increderea partilor vatamate, suspectii le solicitau cu titlu de taxe sume de bani fixe, ce ar fi reprezentat plata intocmirii unor documente privind terenurile sau publicarea punerii in posesie in Monitorul Oficial. Persoanele vizate de membrii gruparii aveau calitatea de revolutionari, iar plata taxelor solicitate de catre acestia se efectua prin virament bancar", precizeaza Politia Capitalei.

Oficiali din Politie au declarat, pentru Mediafax, ca printre victimele celor trei suspecti se numara un revolutionar care a facut plangere la Politie, alti doi care nu au reclamat, precum si mai multe persoane care ar fi fost, de asemenea, inselate sau in cazul carora au existat tentative in acest sens.

Cercetarile in acest caz sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunilor de inselaciune, fals si uz de fals, cu cei trei suspecti in stare de arest preventiv.