Romania trece in noaptea de sambata spre duminica la ora oficiala de vara, ceasurile urmand sa fie date cu o ora inainte, astfel ca ora 3:00 va deveni ora 4:00. CFR Calatori informeaza, intr-un comunicat dat presei, ca trecerea la ora oficiala de vara nu modifica mersul trenurilor in vigoare insa se vor inregistra intarzieri la trenurile aflate in circulatie intre 3:01 si 4:00 (ora iarna).

"Trenurile de calatori vor pleca din statiile de formare dupa ora de iarna pana in noaptea de 30/31 martie 2013 ora 03:00 care devine ora 04:00. Dupa aceasta ora (04:00), trenurile vor pleca la orele din mersul de tren in vigoare, respectand ora oficiala de vara", informeaza CFR Calatori.

Potrivit sursei citate, trenurile de calatori aflate in circulatie intre 3:01 si 4:00 (ora iarna), vor circula intarziate. Sunt afectate de schimbarea 85 de trenuri, din care 7 trenuri internationale, 32 InterRegio si 46 Regio.

Avand in vedere ca trecerea la ora de vara se face in aceeasi zi de duminica si in tarile vecine, intre statiile de frontiera cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Ucraina, Bulgaria, trenurile vor circula normal, dupa orele din mersul de tren in vigoare.

CFR precizeaza ca informatii legate de circulatia trenurilor sunt disponibile la telefon 021/9521 (in trafic local) si pe site-ul http://www.cfrcalatori.ro.