Reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare Dolj au pus sub sechestru 11.000 de tone de porumb gasit intr-un depozit al firmei Cerealcom si care ar contine aflatoxina, autoritatile sanitar-veterinare afirmand ca porumbul era destinat exportului, transmite Mediafax.

Potrivit directorului Directiei Sanitar Veterinare Dolj, Andrei Butaru, porumbul a fost descoperit intr-un depozit de la Bailesti si apartine firmei Cerealcom a omului de afaceri Mihai Anghel.

"Au fost prelevate probe de la cantitatea respectiva de porumb, iar rezultatul la alfalatoxina a iesit pozitiv. A fost pus sechestru asigurator, iar proprietarul nu are voie sa il instraineze. Pentru moment porumbul este tinut in depozit pana cand proprietarul va face si el propriile analize pentru ca este dreptul lui si a cerut acest lucru", a declarat, joi, pentru Mediafax, Andrei Butaru.

El a precizat ca daca rezultatul testului la aflatoxina pe care l-a comandat omul de afaceri Mihai Anghel va fi negativ, atunci va fi facuta o a treia serie de analize.

"La a treia analiza daca rezultatul este pozitiv, atunci proprietarul nu va mai avea voie sa vanda porumbul. Eventual, il poate duce la vreo fabrica de spirt", a explicat Butaru.

Directorul Directiei Sanitar Veterinare Dolj a mai spus ca porumbul provine din recolta de anul trecut si ca era destinat exportului, iar omul de afaceri le-ar fi spus autoritatilor ca pana acum nu a vandut nicio tona din acel lot.