Ministerul Educatiei Nationale si postul de televiziune pentru copii Minimax (parte a grupului de televiziuni Chello Central Europe) deruleaza, in perioada 23 martie - 5 mai, campania educativa "Minimax invata copiii sa recicleze", anunta ministerul printr-un comunicat remis HotNews.ro. Programul se desfasoara in toate scolile primare si gradinitele din tara si are ca obiectiv constientizarea si responsabilizarea sociala privind reciclarea deseurilor si protectia mediului.

In cadrul acestui program va fi organizat un concurs. Copiii sunt invitati sa reconstruiasca din materiale reciclabile personajele pe care le indragesc (Mini, Max, Cutulache si Pisicuta), dupa care copiii, parintii sau profesorii vor trimite o poza cu lucrarea lor pe adresa www.facebook.com/minimaxromania.

Castigatorii vor fi alesi dintre cei care vor strange cele mai multe like-uri si vor avea cele mai creative si complexe lucrari, se arata in comunicatul Ministerului Educatiei. Premiile oferite constau in 50 de biciclete, 80 de enciclopedii si 75 de soft-uri educationale. Cea mai buna lucrare realizata va castiga premiul special - o vizita a celor patru personaje Minimax la scoala sau la gradinita castigatorului.