Premierul Victor Ponta a criticat dur declaratiile facute miercuri dimineata de liberalul Sorin Frunzaverde potrivit carora situatia din Romania este "dezastruoasa", caracterizandu-le drept "iresponsabile".

"Sunt mesaje iresponsabile si imi doresc ca din partea presei ori de cate ori aveti vreo nelamurire sa apelati la cei responsabili din aceasta tara", a reactionat primul ministru, in deschiderea sedintei saptamanale de guvern, adaugand: "Avem banii de pensii, de salarii, poate nu o sa-i mai dam la consiliul judetean Caras, pentru ca vad ca ii dam degeaba".

Victor Ponta a afirmat ca toate mesajele premierului, ale guvernatorului BNR si ale altor lideri ai Romaniei "nu reprezinta nimic in fata presei daca iese vreun domn dimineata pe la Resita si-si da cu pararea".

El a precizat ca nu-i place ca trebuie sa dea inapoi banii cheltuiti de PDL, dar este "obligatia Romaniei". "Dam toti banii inapoi", a subliniat Ponta.

Liberalul Sorin Frunzaverde (PNL) a declarat miercuri dimineata, in cadrul unei sedinte a Consiliului Judetean Caras-Severin, raspunzand unei intrebari privind alocarile bugetare, ca "banii nu ajung" si ca "in tara situatia este dezastruoasa".

"Daca vom plati salariile si pensiile, sa fim fericiti", a afirmat Frunzaverde, citat de publicatia locala Argument. Liderul liberal a adaugat ca nu stie daca vor fi bani pentru rambursarea urmatoarei transe de imprumut de la FMI.

Guvernul a pus la dispozitia presei graficul de plati in contul imprumuturilor externe contractate de Romania de la FMI, UE si BIRD (click pe poze pentru zoom)

Serviciul datoriei externe rezultate din acordul cu FMI - BM - CE

Serviciul datoriei externe rezultate din acordul cu FMI - BM - CE

Foto: Guvernul Romaniei

Grafic de plati in contul pachetului financiar

Grafic de plati in contul pachetului financiar

Foto: Guvernul Romaniei