Directorul Liceului 'Henri Coanda' din Craiova, Mihai Dragu, a anuntat ca va propune autoritatilor introducerea in scoli a orelor de educatie sexuala, incepand cu clasa a VI-a. "Am realizat ca este nevoie sa initiem anumite propuneri catre institutiile statului, in special catre Ministerul Educatiei. Cea mai interesanta dintre propuneri este aceea potrivit careia, incepand din clasa a VI-a, sa fie introduse ore de educatie sexuala, care sa fie prezentate si predate de catre personal medical de specialitate", a declarat acesta, citat de Agerpres.

Conducerea Liceului 'Henri Coanda' din Craiova a organizat marti, 26 martie, o conferinta de presa pentru a anunta masurile luate dupa ce, in urma cu o saptamana, doi baieti de clasa a VIII-a si o fata din clasa a IX-a s-au filmat in timp ce intretineau raporturi sexuale pe terenul de sport al liceului, iar filmuletul a fost prezentat de internet de alti colegi. Cei trei elevi vor fi mutati disciplinar intr-o alta unitate de invatamant, iar cei care au postat filmul pe internet au fost sanctionati.

"Comisia de disciplina intrunita in liceu in urma evenimentelor neplacute care au avut loc cu elevii implicati in scandalul de saptamana trecuta a intocmit un raport pe care l-a transmis azi Consiliului Profesoral. Cei trei elevi minori implicati in eveniment au primit sanctiunea de mutare disciplinara la o alta unitate scolara. De asemenea, ceilalti elevi care au transmis filmuletele respective pe internet au primit mustrare scrisa, dar si scaderea notei la purtare la 6. In ceea ce il priveste pe administratorul terenului de sport (unde a fost filmata scena - n.r.), acesta a fost avertizat ca la urmatoarea neglijenta i se va rezilia contractul de inchiriere", a anuntat Mihai Dragu.

Directorul Liceului 'Henri Coanda' a declarat ca elevii "inca de la varste foarte fragede sunt interesati de sexualitate, iar ceea ce citesc in diverse surse de informatii cu privire la viata sexuala ii incanta. Am realizat ca este nevoie sa initiem anumite propuneri catre institutiile statului, in special catre Ministerul Educatiei, catre comisiile de invatamant ale Parlamentului, catre sindicatele din invatamantul preuniversitar, dar si catre alte ONG-uri".

"Cea mai interesanta dintre propuneri este aceea potrivit careia, incepand din clasa a VI-a, sa fie introduse ore de educatie sexuala, care sa fie prezentate si predate de catre personal medical de specialitate. (...) In urma discutiilor, parintii au recunoscut ca ii neglijeaza pe copii atunci cand acestia utilizeaza internetul. De acolo ei invata foarte multe lucruri", a afirmat Mihai Dragu.

Acesta a precizat ca initiativa va fi transmisa initial catre Inspectoratul Scolar Judetean Dolj, apoi catre Ministerul Educatiei. Prezenta la conferinta de presa, una dintre elevele liceului a anuntat ca impreuna cu colegii ei a initiat o petitie prin care cere introducerea orelor de educatie sexuala, informeaza Agerpres.

"Parintii, dar si elevii, trebuie sa sustina aceasta initiativa a noastra. Pana in acest moment avem stranse aproximativ 300 de semnaturi", a spus eleva.