Alexandru Nedelescu, fondator si director general al Speed Taxi, a murit sambata dimineata in urma unui stop cardiac. Nedelescu a infiintat acum zece ani, impreuna cu partenerul sau Andrei Gafita, compania Speed Taxi, la acel moment existand o singura masina, marca Daewoo Espero. Acum, Speed Taxi are in total 1.960 de masini, iar compania a fost prima care a lansat in tara aplicatii ce iti permit sa chemi o masina prin smartphone, fara a mai suna la dispecerat.

Alexandru Nedelescu s-a nascut pe 30 aprilie 1976 si in facultate a lucrat ca taximetrist. La 1 aprilie 2003 a infiintat impreuna cu prietenul sau Andrei Gafita compania de taximetrie Speed Taxi care la acea data avea o singura masina, un Daewoo Espero. Acum, Speed Taxi are in total 1.960 de masini, incluzand si colaboratorii.

In februarie 2012 Speed Taxi a lansat o aplicatie prin care poti chema un taxi de pe iPhone, insa fara a fi nevoie sa suni la dispecerat. Clientul completeaza adresa si face comanda, apoi primeste confirmarea si i se trimite atat indicativul masinii, cat si in cate minute soseste.

Nedelescu era cunoscut ca un om foarte perfectionist, genul de persoana care vrea sa le faca pe toate in companie pentru a fi sigur ca totul merge bine. Si-a neglijat se pare problemele cu tensiunea si pe 15 martie a facut stop cardiac si a intrat in coma. Decesul a survenit sambata dimineata.

Astazi, telul meu este acela de a continua ceea ce am inceput impreuna cu Alexandru in urma cu 10 ani. In memoria prietenului meu voi continua toate proiectele in desfasurare si voi conduce Speed Taxi pe acelasi traseu deja conturat ", spune Andrei Gafita, cel alaturi de care Alexandru Nedelescu a infiintat Speed Taxi.