Curtea de Apel Bucuresti a decis luni ca fostul secretar general adjunct al Guvernului, Sorin Dan Mihalache, s-a aflat in stare de incompatibilitate, informeaza Agerpres. Decizia instantei nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.

Instanta a respins ca neintemeiata actiunea introdusa de Dan Mihalache, prin care acesta contesta raportul de evaluare intocmit de Agentia Nationala de Integritate (ANI) in noiembrie 2012, in urma caruia a fost declarat in stare de incompatibilitate.

Pe 9 noiembrie 2012, ANI a stabilit ca Sorin Dan Mihalache s-a aflat in stare de incompatibilitate, in perioada 10 mai - 8 iunie 2012, deoarece a exercitat simultan functia de secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat, cat si functia de administrator in cadrul SC Dib Media Consultancy SRL, conform evidentelor Oficiului National al Registrului Comertului.

Inspectorii de integritate au mai constatat ca Dan Mihalache a continuat sa exercite calitatea de administrator in cadrul SC Dib Media Consultancy SRL, pana in luna august 2012, asa cum rezulta din documentele transmise de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Potrivit dispozitiilor art. 84, alin.1), lit. c) si alin. 2) precum si art. 86, alin.1) din Legea nr. 161/2003, ''functia de membru al Guvernului este incompatibila cu: (...) functia de (...) administrator (...) la societatile comerciale (...). Functia de secretar de stat, functia de subsecretar de stat si functiile asimilate acestora sunt incompatibile cu exercitarea altei functii publice de autoritate, precum si cu exercitarea functiilor prevazute la alin. (1) lit. b) - i)''.

Conform prevederilor legale, persoana care exercita una dintre functiile publice de autoritate, respectiv cea de secretar general adjunct al Guvernului, asimilata functiei de secretar de stat, este obligata, la data depunerii juramantului sau, dupa caz, la data numirii in functie, sa declare ca nu se afla in unul dintre cazurile de incompatibilitate prevazute de lege.