Elevii romani participanti la cea de-a XI-a editie a Olimpiadei de Stiinte a Uniunii Europene (EUSO), competitie cu caracter interdisciplinar pe echipe, au obtinut o medalie de aur si una de argint, a anuntat duminica seara Ministerul Educatiei Nationale, potrivit Agerpres.

Cei trei medaliati cu aur sunt Ioan Ignat de la Colegiul National 'Mircea cel Batran' din Constanta, Dan Mircea Mirea - Colegiul National 'Fratii Buzesti' din Craiova si Dumitru Calugaru - Colegiul National "Tudor Vladimirescu" din Targu Jiu, se arata intr-un comunicat al MEN.

Ruxandra Tesloianu, Diana Ioana Constantin si Camelia Diaconu, toate trei eleve la Colegiul National "Emil Racovita" din Iasi au intrat in posesia medaliilor de argint.

Editia a XI-a a Olimpiadei de Stiinte a Uniunii Europene s-a desfasurat in Luxemburg, in perioada 17-24 martie, si a reunit 44 de echipe din 25 de state membre ale UE.

Conform regulamentului, o tara poate inscrie doua echipe formate din cate trei elevi care sustin doua probe practice la trei discipline - biologie, chimie si fizica, punctele de la fiecare experiment cumulandu-se pentru echipa.

Citeste si: