Remus Pricopie, ministrul Educatiei Nationale, i-a propus ministrului francez al Educatiei, Vincent Peillon, introducerea in invatamantul preuniversitar francez a cursurilor de Limba, cultura si civilizatie romaneasca, adresate elevilor de origine romana. Cei doi ministri s-au intalnit vineri, 22 martie, la Paris, se arata intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Remus Pricopie a declarat ca acest curs, implementat de Institutul Limbii Romane, functioneaza din 2007 in tari precum Spania, Italia, Belgia, Olanda. In Romania functioneaza in prezent 30 de licee bilingve, in care studiile se finalizeaza cu bacalaureat bilingv, iar in universitatile romanesti isi desfasoara activitatea 7 lectori francezi, informeaza Ministerul Educatiei intr-un comunicat de presa.

Dintre programele europene existente, cea mai mare mobilitate a studentilor romani catre Franta se inregistreaza prin programul Erasmus, respectiv 24,13% dintre acestia. Distributia pe niveluri de studiu este urmatoarea: 51% - licenta, 36% - de masterat si 13% - doctorat.

Ministrul Remus Pricopie l-a invitat la Bucuresti pe omologul sau, Vincent Peillon, cu ocazia inaugurarii noii cladiri a Lycee Francais Anna de Noailles, care va avea loc in cursul acestui an.