Sambata, vremea va deveni deosebit de rece, geroasa noaptea in nordul, centrul si local in estul tarii, informeaza Mediafax. Ziua cerul va fi variabil, cu innorari temporare in est si in zona de munte, unde local va ninge slab. Noaptea cerul se va innora in regiunile vestice si sud-vestice, dar numai izolat va fulgui in Banat. Mai ales in prima parte a zilei, vantul va avea intensificari in estul teritoriului, cu rafale ce vor depasi 90 km/h, dar si in sud si la munte cu viteze de pana la 60...70 km/h. In Moldova si in zona de munte zapada va fi viscolita sau spulberata.

Temperaturile maxime vor fi de la -8...-7 grade in nordul Moldovei pana spre 11 grade in Oltenia si Muntenia, iar cele minime se vor incadra intre -18...-17 grade in nord si -4...-3 grade in sud-vest. Izolat in zonele joase se va semnala ceata asociata si cu depunere de chiciura.

In Bucuresti, valorile termice vor fi mai coborate decat cele normale pentru aceasta perioada a anului, indeosebi in cursul noptii. Cerul va fi variabil. Vantul va prezenta intensificari temporare in prima parte a zilei, apoi va slabi in intensitate. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 9 grade, iar cea minima va fi de -7...-5 grade.

La munte, vremea va deveni deosebit de rece, geroasa noaptea. Cerul va fi variabil, cu innorari mai ales in prima parte a zilei in Carpatii Orientali si estul Carpatilor Meridionali unde va ninge slab dar viscolit. Spre sfarsitul noptii cerul se va innora in masivele vestice, unde pe arii restranse va fulgui. Mai ales ziua, vantul va avea intensificari sustinute cu viteze ce vor depasi la rafala 70...75 km/h. Temperatura aerului va continua sa scada.

Duminica, vremea se mentine deosebit de rece pentru aceasta data, geroasa dimineata si noaptea in nordul, nord-estul si centrul tarii. Cerul va fi temporar noros si vor fi precipitatii slabe, predominant ninsori, local in vest si izolat in centru si sud-vest. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari ziua in est, iar noaptea in regiunile sudice.

Temperaturile maxime vor avea valori de la -7 grade in nordul Moldovei pana la 4...5 grade in sudul Olteniei si al Banatului, iar cele minime se vor situa, in general, intre -14 si -4 grade.

La munte, vremea se mentine deosebit de rece pentru aceasta data, geroasa dimineata si noaptea. Cerul va fi temporar noros si va ninge, local in Carpatii Occidentali si izolat in restul zonelor montane. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe creste. Temperatura aerului nu va avea variatii semnificative fata de ziua precedenta.