Meteorologii au emis vineri dimineata o avertizare meteorologica Cod portocaliu de viscol pentru sudul Olteniei si sud-vestul Munteniei. In aceste zone vantul va avea intensificari de peste 80-90 km/h.

Cod portocaliu de viscol in MoldovaFoto: ANM

Judetele vizate sunt: Suceava, Botosani, Neamt, Iasi, Bacau, Vaslui, Vrancea, Galati, Braila, Tulcea si partial Buzau, Prahova, Dambovita, Arges, Valcea si Gorj.

In sudul Olteniei si sud-vestul Munteniei vantul va avea intensificari cu peste 80-90 km/h. In Muntii Banatului si in jumatatea vestica a Carpatilor Meridionali va ninge, va fi viscol, iar vitezele la rafala vor depasi 100-120 km/h.

In restul tarii este Cod galben de vant cu viteze ce vor depasi la rafala 55-60 km/h, iar in nord-vestul, nordul si centrul tarii ninsorile vor fi viscolite.

Avertizarea este in vigoare vineri de la ora 10 pana la ora 18.

Pe drumurile din mai multe judete se circula in conditii de iarna din cauza ninsorii

In judetul Brasov, stratul de zapada atinge deja 5 centimetri, iar pe drumurile din Suceava si Harghita se actioneaza cu utilajele de deszapezire si se imprastie material antiderapant, transmite Radioa Romania Actualitati.

Pe Drumul National 12 A, care leaga Miercurea Ciuc de Comanesti, in dreptul Pasului Frumoasa, mai multe tiruri au ramas in panta. Politistii amintesc soferilor ca masinile trebuie sa fie dotate cu cauciucuri de iarna.

In urma ninsorilor, in Muntii Fagaras, la peste 1800 de metri altitudine, riscul de avalanse a crescut la gradul 4, pe o scara de la 1 la 5. Turistii sunt avertizati sa ramana in zona cabanelor.