Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat, joi, ca programul actual "Cornul si laptele" cu siguranta nu se va opri, precizand insa ca astfel de programe vor fi regandite, pentru ca produsele sa ajunga "unde este mai mare nevoie de ele", scrie Mediafax.

Intrebat de jurnalisti in cadrul unei conferinte de presa despre programul "Cornul si laptele", ministrul Agriculturii a declarat ca a avut o discutie pe acest subiect cu premierul Victor Ponta. "Nu se va opri programul actual, cu siguranta, dar poate ca vom regandi astfel de programe sa ajunga acolo unde este nevoie mai mare de ele. Ma refer la copiii care au cu adevarat nevoie. Sunt cazuri in care, intr-adevar, sunt scoli probabil, izolate, cazuri izolate, in care laptele nu se consuma, se arunca. Atunci, cred ca e bine sa ne orientam astfel, incat sa valorificam tot laptele", a afirmat Daniel Constantin, citat de Mediafax.

Programul Cornul si Laptele: Inspectoratul Scolar Suceava face sondaj printre parinti si profesori cu privire la acest program

Vicepresedintele Consiliului Judetean Suceava, social democratul Alexandru Radulescu, a declarat joi, 21 martie, ca Inspectoratul Scolar Judetean Suceava a distribuit in scoli chestionare la care profesorii si parintii elevilor si prescolarilor trebuie sa raspunda referitor la programul "Cornul si laptele". Acesta a a spus ca rezultatele vor fi transmise Ministerului Educatiei (Sursa).

Mihnea Costoiu: Programul Cornul si Laptele ar putea fi inlocuit de programul After-School in care sa se serveasca o masa calda elevilor

Tot joi, Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare si Dezvoltare Tehnologica, a declarat ca programul "Cornul si laptele" ar putea fi inlocuit de programul "after-school" in care sa se serveasca o masa calda elevilor. Acesta a sustinut ca "mesajele venite din zona de invatamant preuniversitar si din presa aratau faptul ca elevii nu mai consuma aceste produse (cornul si laptele). Acestea se strica de multe ori si sunt aruncate. Intrebarea este de ce sa aruncam bani pentru un program care nu mai are cautare si sa nu facem o analiza foarte serioasa a necesitatilor pe care copiii le au" (Sursa).

Victor Ponta despre programul Cornul si Laptele: A fost o idee excelenta, dar astazi e o risipa de bani, care ar putea fi folositi pentru after-school

Declaratiile pe aceasta tema au fost declansate de afirmatia premierului Victor Ponta conform careia programul Cornul si laptele astazi este "o risipa de bani", care ar putea fi folositi pentru after-school. "Tot caut o solutie, programul acela Cornul si Laptele, care a fost o idee excelenta, astazi, cand vorbim, e o risipa de bani", a spus seful guvernului marti, 19 martie, intr-un interviu video acordat cotidianului Adevarul.

"Nu mai consuma niciun copil cornul si laptele, initial cand a fost facut si mult timp (dupa aceea) era o motivatie, un stimulent pentru copiii saraci, parintii ii trimiteau la scoala ca sa aiba si ceva de mancare", a comentat acesta (Sursa).

In cursul serii, premierul a precizat ca banii obtinuti de la renuntarea la programul Cornul si Laptele ar putea fi folositi pentru after-school. El a apreciat ca "partea buna" a programului Cornul si Laptele "s-a epuizat si acum multe zone arunca banii degeaba". Or, aceste fonduri ar putea fi folosite "spre exemplu la after-school". Victor Ponta a precizat ca orice modificare a acestui program nu poate fi facuta mai devreme de inceperea urmatorului an scolar.