Premierul Victor Ponta condamna "gestul inacceptabil" al fanilor echipei de fotbal Rapid Bucuresti, care au inteles sa-si sustina echipa incendiind drapelul Ungariei, si spera ca Jandarmeria sa identifice persoanele vinovate, cerand in acelasi timp ca legea sa fie aplicata cu maxima rigoare.

"Acest gest nu poate fi scuzat de nimic. Resping categoric astfel de manifestari iresponsabile si inacceptabile pentru o societate care doreste sa promoveze si sa traiasca in valorile europene ale tolerantei, ale prieteniei si inclusivitatii. Sper ca, dincolo de sanctiunile sportive, Jandarmeria sa-i identifice pe cei care au inteles sa-si sustina echipa in acest mod reprobabil si sa aplice legea cu maxima rigoare", afirma premierul, potrivit unui comunicat al Guvernului, citat de Mediafax.

In comunicat se mai arata ca primul-ministru subliniaza faptul ca astfel de gesturi sunt respinse de societatea romaneasca, ele reprezentand excese ale unor persoane cantonate intr-o serie de stereotipuri si prejudecati ce trebuie combatute cu fermitate in spatiul public.

"Manifestari de acest gen nu isi au locul in nicio societate europeana a secolului XXI si cu atat mai putin intr-o arena sportiva", se afirma in comunicat.

Guvernul incheie comunicatul cerand respect pentru insemnele nationale ale oricarui stat, precum si respectarea simbolurilor nationale ale statului roman.

Un suporter rapidist a incendiat, luni, in timpul partidei CFR Cluj - Rapid (scor 0-0), in sectorul rezervat galeriei oaspete, un drapel al Ungariei.

In urma acestui incident, FC Rapid a fost sanctionat de Comisia de Disciplina a LPF cu disputarea unui meci fara spectatori si o penalitate sportiva de 30.000 de lei. De asemenea, clubul organizator, CFR Cluj, a primit o penalitate sportiva de 10.000 de lei.

Formatia Rapid va disputa fara spectatori meciul de pe teren propriu cu echipa Pandurii Targu Jiu din etapa a XXIV-a a Ligii I.