Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a incuviintat perchezitia informatica a echipamentelor IT din proprietatea CSM, aflate in dotarea biroului si/sau folosinta inculpatului Toni Adrian Neacsu - membru al acestui for, suspendat din functie, informeaza Agerpres.

Potrivit CSM, decizia a fost luata in sedinta de marti, in temeiul art. 42 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind CSM, republicata, raportat la art. 95 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata.

Solicitarea de incuviintare a perchezitiei informatice a fost prezentata Sectiei pentru judecatori a CSM de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie pentru infractiuni aflate in competenta acesteia.

Adrian Neacsu: Procurorii DNA se vor acoperi de ridicol; s-a urmarit eliminarea votului meu din CSM

Adrian Neacsu, suspendat din functia de judecator si de membru al CSM, sustine ca procurorii DNA nu au ce sa gaseasca in calculatorul ridicat si se vor "acoperi de ridicol", subliniind ca, de fapt, prin aceasta actiune s-ar fi urmarit eliminarea votului sau din CSM. In opinia sa, gestul procurorilor DNA este de "intimidare" si "presiune".

"Nu, nicidecum (nu ar putea gasi ceva in calculatorul ridicat - n.r.). Intrebarea mea este de ce a durat asa de mult, sunt deja doua luni de la momentul in care a fost ridicat (...) pana in momentul in care efectiv procurorii au inteles sa mearga mai departe, sa ceara aceasta autorizatie de perchezitie. Le putea fi data imediat. (...) Unitatea centrala a calculatorului pe care il folosesc la biroul din cadrul Consiliului nu are nicio legatura cu acuzatiile care mi se aduc, cu posibile inregistrari sau actiuni. Nu exista nicio legatura intre acuzatiile efective si acest calculator", a spus Neacsu, miercuri, intr-o interventie telefonica la Antena 3, citeaza Agerpres.

El a precizat ca nu a mai fost luat niciun alt obiect din biroul sau si a aratat ca interventia procurorilor s-a facut in momentul in care in CSM era un scandal amplu referitor la alegerea presedintelui Consiliului, "ca un gest de intimidare asupra membrilor CSM" si a sa.

"L-au ridicat nu pentru a obtine ceva, nu pentru a vedea ce anume se afla, ci pur si simplu a fost un gest de intimidare. (...) A fost luat, dus la Parchet, sigilat si tinut timp de doua luni in pastrare pana azi cand au solicitat si obtinut aceasta perchezitie. Eu le-am comunicat domnilor procurori de multa vreme ca renunt la orice privilegiu pe care mi-l recunoaste legea referitor la acest calculator. (...) In acel moment, noi, in cadrul CSM, Sectia pentru judecatori in acord cu asociatiile profesionale, formulasem niste cereri de revocare ale proaspat-alesei Schmidt Haineala. Exact in acel moment a intervenit aceasta actiune in forta de ridicare a calculatorului meu. Dosarul meu a aparut imediat ce eu am avut o anumita atitudine critica referitoare la alegerile din CSM si mai exact in momentul in care am solicitat in cadrul Consiliului revocarea lui Haineala din functia pe care consideram ca o ocupa in mod nelegal. Cel putin din acest punct de vedere lucrurile sunt foarte clare", a adaugat Neacsu.

Fostul membru al CSM sustine ca, la finalul acestei actiuni, procurorii DNA "se vor acoperi de ridicol". "Categoric nu au ce sa gaseasca in acel calculator pe care eu il deschideam relativ rar dat fiind ca am alte trei - patru calculatoare pe care le foloseam in mod curent. Dincolo de ceea ce vor gasi la sfarsitul acestui proces, procurorii DNA se vor acoperi de ridicol, pentru ca acuzatia care mi se aduce este cel putin jenanta, rusinoasa - ca am lipsit de la serviciu in anumite zile si pentru acele zile mi s-a platit indemnizatia de demnitar al statului roman. Sunt lucruri pe care le voi demonstra foarte usor in fata unei instante judecatoresti - si dovada ca ceea ce au facut ei a urmarit doar eliminarea votului meu din CSM pentru a-si prezerva o anumita majoritate decizionala", a conchis Neacsu.