Premierul Victor Ponta a lasat sa se inteleaga miercuri ca nu va participa la Salonul Cartii de la Paris, unde Romania este invitat de onoare, si a cerut oficialilor romani sa gestioneze "cu eleganta si responsabilitate" astfel de evenimente si atacurile impotriva lor.

"Ministrul Culturii (Daniel Barbu, n.r.) are sarcina dificila de a merge la un eveniment care trebuia sa faca cinste si onoare Romaniei", a spus primul ministrul, in deschiderea sedintei de guvern, referindu-se la Salonul Cartii de la Paris.

Anterior, Digi 24 anuntase, citand surse oficiale de la Palatul Victoria, ca Victor Ponta a decis sa nu mai participe la acest salon, deoarece "nu mai vrea scandaluri in afara tarii".

"In stilul romanesc, daca putem sa ne facem de ras si sa facem scandal, vad ca nu ratam nicio ocazie", a comentat miercuri premierul, cerand oficialilor romani sa incerca sa nu mai raspunda niciodata "in acelasi fel" cu criticii.

"Ce avem de impartit si certat acasa, ne certam acasa", a adaugat acesta, solicitand gestionarea "acestor evenimente pe plan extern" "cu eleganta si responsabilitate".