Presedintele Traian Basescu si Papa Francisc au dat mana si au avut un scurt dialog, marti, la Vatican, dupa slujba de instalare a noului suveran pontif, care i-a spus sefului statului roman sa se roage pentru succesul pontificatului, transmite Mediafax.

Papa Francisc si Traian BasescuFoto: Captura Vatican TV

Presedintele Traian Basescu a participat, marti, la ceremonia de inaugurare a pontificatului Papei Francisc.

Dupa eveniment, presedintele Traian Basescu si Papa Francisc au dat mana si au avut un scurt dialog. Alaturi de Papa Francisc s-a aflat si cardinalul Tarcisio Bertone, secretarul de stat al Sfantului Scaun.

Traian Basescu si Papa Francisc

Traian Basescu si Papa Francisc / Foto: Captura Vatican TV

"Domnul presedinte Traian Basescu a transmis Sanctitatii Sale un mesaj de felicitari din partea romano-catolicilor, greco-catolicilor si ortodocsilor din Romania, urandu-i success in misiunea care i-a fost incredintata. Sanctitatea Sa, Papa Francisc, i-a spus domnului presedinte sa se roage pentru el si pentru succesului pontificatului sau", a declarat Bogdan Oprea, purtatorul de cuvant al sefului statului, pentru Mediafax.

Papa Francisc i-a si multumit presedintelui Basescu pentru prezenta la ceremonia de inaugurare a pontificatului de la Vatican, a mai precizat purtatorul de cuvant.