Camera Deputatilor a respins, marti, ca for decizional, cu 233 voturi "pentru", 73 "impotriva" si 21 abtineri, Legea lustratiei, ca urmare a deciziei Curtii Constitutionale, care a declarat aceasta lege neconstitutionala, informeaza Mediafax.

Legea lustratiei a fost adoptata in februarie 2012 si transmisa la promulgare in martie 2012, iar in 7 mai, Curtea Constitutionala a considerat acesta lege neconstitutionala.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a respins, pe 6 martie, Legea lustratiei, care prevedea limitarea temporara a accesului la unele functii si demnitati publice pentru persoanele ce au facut parte din structurile de putere ale fostului regim comunist si care a fost declarata neconstitutionala de CC.

Senatul a respins in februarie 2013 Legea lustratiei ca urmare a deciziei Curtii Constitutionale.

Proiectul de lege a fost depus la Senat in vara anului 2005, a trecut de Parlament la 19 mai 2010, insa a fost contestat la Curtea Constitutionala.

In martie 2012, CCR a decis ca Legea Lustratiei este neconstitutionala.

In conditiile in care o lege este declarata neconstitutionala in integralitate, Parlamentul trebuie sa adopte o reglementare prin care sa fie respectata decizia Curtii, adica un proiect de respingere a actului normativ.