Premierul Victor Ponta s-a pronuntat marti pentru desfiintarea Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor si infiintarea unei sectii speciale la Tribunalul Bucuresti, dedicata judecarii cu celeritate a cazurilor de contestatii in licitatiile publice.

"Eu sunt foarte deranjat de activitatea CNSC", care "s-a dorit un organism care sa judece rapid niste contestati pentru a putea da drumul la licitatii", a spus primul ministru, intr-un interviu acordat cotidianului Adevarul.

In opinia sa, prin infiintarea acestei structuri, "am mai pus inca un mecanism de blocaj", astfel incat persoanele nemultumite nu pot merge direct in instanta, iar la "CNSC exista intotdeauna cineva care il ajuta pe cel de pe locul 4 su 5, si dupa mergi la instanta".

"Nu mai bine luam toti banii - ai au cam o suta de angajati, facem o sectie speciala la Tribunalul Bucuresti de judecatori, la care oricine e nemultumit, judecatorul judeca intr-un termen rezonabil, o saptamana doua, si judeca doar contestatii", a spus Victor Ponta, apreciind ca in acest fel "scoatem un inel din lant".

El a precizat ca are mai mare "incredere intr-un judecator decat intr-un organism administrativ", care oricum este numit la un moment dat politic, prin decizia unui guvern sau altul.