Administratia Nationala de Meteorologie a transmis marti doua avertizari nowcasting Cod Galben de vant puternic, valabile pentru Bucuresti si 12 judete. Astfel, in judetele Timis, Caras-Severin si Hunedoara se vor semnala, intre orele 13:25 si 15:25, intensificari ale vantului, care vor depasi la rafala 55-60 km/h, izolat 70 km/h. Bucuresti si judetele Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Ialomita, Calarasi, Buzau, Braila, Vrancea si Galati, se afla sub avertizare intre orele 13:30 si 17:00 cand intensificari de vant, cu viteze ce vor atinge si depasi local, la rafala, 55...65 km/h.

Potrivit ANM, in judetul Timis (indeosebi jumatatea estica), judetul Caras-Severin (mai ales zona de nord si zona de munte), judetul Hunedoara (incepand cu extremitatea nord-vestica), se vor semnala intensificari ale vantului, care vor depasi la rafala 55-60 km/h, izolat 70 km/h intre orele 13:25 si 15:25.

Meteorologii informeaza, totodata, ca intre orele 13:30 si 17:00 in judetele Teleorman, Giurgiu, Ilfov (inclusiv Municipiul Bucuresti), Ialomita, Calarasi, Buzau, Braila, Vrancea si Galati se vor semnala intensificari de vant, cu viteze ce vor atinge si depasi local, la rafala, 55...65 km/h.

Cod Galben: Fenomenele meteorologice prognozate (averse, descarcari electrice, intensificari de vant, temperaturi ridicate) sunt obisnuite pentru zona respectiva dar care temporar pot deveni periculoase pentru anumite activitati. Exista risc de cresteri de debite si niveluri