Avocatul brasovean Victor Teodorescu, acuzat ca a platit un asasin pentru a-i ucide sotia, a fost condamnat definitiv de instanta suprema la 25 de ani de inchisoare cu executare, anunta Mediafax. Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au respins ca nefondat recursul lui Victor Teodorescu si au mentinut decizia din 27 februarie 2012 a Curtii de Apel Brasov prin care a fost condamnat la 25 de ani de inchisoare. Instanta suprema a dedus din pedeapsa aplicata lui Teodorescu durata retinerii si arestarii preventive, respectiv de la 15 iunie 2011 la 18 martie 2013.

Pe 27 februarie 2012, Curtea de Apel Brasov l-a condamnat pe avocatul brasovean Victor Teodorescu la 25 de ani de inchisoare. De asemenea, Curtea de Apel Brasov a decis atunci ca Erwin Victor Presmereanu, asasinul platit de avocatul brasovean, sa plateasca daune morale in valoare de 50.000 de euro fiicei lui Victor Teodorescu.

Decizia a fost contestata de Victor Teodorescu la instanta suprema, care in 18 martie a dat o decizie definitiva in acest dosar.

Victor Teodorescu a fost judecat pentru instigare la omor calificat dupa ce, la sfarsitul lunii martie 2011, cu premeditare si din interes material, l-a determinat pe Erwin Victor Presmereanu sa-i ucida sotia. Potrivit procurorilor, scopul crimei ar fi fost acela de a incasa prima de asigurare a femeii in valoare de 150.000 de euro.

Violeta Teodorescu a fost omorata in 29 martie 2011, in locuinta sa, cu 25 de lovituri, cu un cutit si cu un levier. In 14 iunie 2011 a fost inceputa urmarirea penala pe numele avocatului pentru instigare la omor calificat, iar in 16 iunie acesta a fost arestat preventiv.

Presmereanu a fost prins in 2 aprilie 2011, apoi a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. In 21 septembrie 2011, Erwin Presmereanu a fost condamnat de Curtea de Apel Brasov la 16 ani si opt luni de inchisoare pentru omor calificat, la care s-a adaugat un rest de pedeapsa anteriorara de doi ani de inchisoare pentru alte infractiuni.

Decizia Curtii de Apel Brasov a fost atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie de Justitie, care a mentinut sentinta de condamnare, hotararea instantei supreme ramanand definitiva in 14 martie 2012.