Ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, si fostul presedinte al Camerei Deputatilor Valer Dorneanu sunt doi profesionisti care au pregatirea necesara, dar si factura morala pentru a face parte din Curtea Constitutionala, a declarat luni premierul Victor Ponta, presedinte al PSD, citata de Mediafax.

UPDATE Intrebat ulterior pe cine va nominaliza in functia de ministru al Justitiei, Victor Ponta a precizat ca va discuta mai intai cu Crin Antonescu.

"Voi discuta cu dl. Antonescu, in ceea ce priveste componenta guvernului decizia imi apartine mie, dar intodeauna m-am consultat cu dl Antonescu", a precizat prim-ministru.

La intrebarile presei, acesta a precizat ca "este posibil ca sefii DNA si ai Parchetului General sa fie numiti dupa" noua propunere a ministrului Justitiei.

Modul de acordare a sprijinului parlamentarilor PSD pentru judecatorii CCR reprezinta una dintre temele de discutie de la reuniunea Biroului Permanent National al partidului.

"Astazi trebuie sa discutam despre acordarea sprijinului parlamentarilor nostri pentru propunerile privind judecatorii la Curtea Constitutionala. Doamna Pivniceru si dl Dorneanu cred ca sunt doi profesionisti care au pregatirea necesara si factura morala pentru a face parte din ceea ce reprezinta aceasta institutie fundamentala a statului - Curtea Constitutionala. Sunt decizii pe care le vom lua in cadrul partidului. Dar cred ca cel mai important mesaj pentru opinia publica este mesajul de soliditate, seriozitate al partidului nostru in pregatirea Congresului. Am avut si noi momente mai putin bune, acum ne delectam la televizor cu show-urile de la PDL si de pe la alte partide. Noi avem sarcina sa guvernam cat mai bine si sa vedem ca PSD ramane, dincolo de guvernare, acel partid de centru-stanga care in ultimii 23 de ani a reprezentat totusi principalul partid al Romaniei", a precizat Ponta.

Mandatul a trei judecatori de la CCR expira in iunie, fiind vorba de Aspazia Cojocaru, desemnata de Camera Deputatilor, Axinte Gaspar, care a fost numit de Presedintie, si Ion Predescu, din partea Senatului.