Administratia Prezidentiala, prin Departamentul Securitatii Nationale, in parteneriat cu Serviciul Roman de Informatii organizeaza, in perioada 18-20 martie, conferinta "15 years of commitment, success and way forward" sub egida Harvard Black Sea Security Program (Harvard BSSP) al Universitatii Harvard (SUA), informeaza SRI intr-un comunicat transmis luni.

"In perioada 18-20 martie 2013, Administratia Prezidentiala, prin Departamentul Securitatii Nationale, in parteneriat cu Serviciul Roman de Informatii, va organiza conferinta '15 years of commitment, success and way forward' sub egida Harvard Black Sea Security Program (Harvard BSSP) al prestigioasei Universitati Harvard din Statele Unite ale Americii", se arata in comunicatul de presa.

Potrivit SRI, Harvard BSSP reprezinta un format ce propune "stimularea dialogului si a cooperarii in scopul intelegerii comune a provocarilor de securitate regionale" si reuneste factori importanti de decizie politica, militara, economica si academica din Regiunea Extinsa a Marii Negre, Europa si SUA.

Conferinta "15 years of commitment, success and way forward" se va desfasura pe durata a trei zile si va reuni reprezentanti ai mediului guvernamental din Ministerul Afacerilor Externe si Ministerul Apararii Nationale, de intelligence si ai domeniului academic, reprezentat de Institutul National de Studii de Intelligence. "Avand in vedere caracterul regional al evenimentului, nu vor lipsi expertii din statele zonei Marii Negre, care vor oferi o perspectiva asupra problemelor in discutie, respectiv reprezentanti din Armenia, Austria, Bulgaria, Croatia, Federatia Rusa, Georgia, Grecia, Republica Moldova, SUA, Turcia si Ucraina", se arata in comunicat.

La conferinta vor lua parte si reputati cercetatori din Romania si din strainatate, carora li se vor adauga experti din statele Regiunii Extinse a Marii Negre.

Conferinta este organizata cu ocazia implinirii a 15 ani de la lansarea programului.