VIDEO Proiect de Metodologie: In clasa pregatitoare se pot inscrie copiii care implinesc 6 ani pana la 31 august; cei care implinesc 7 ani pana la aceeasi data pot fi inscrisi direct in clasa I

de I.C.     HotNews.ro
Sâmbătă, 16 martie 2013, 21:53 Actualitate | Esenţial

Copiii care implinesc varsta de 6 ani pana la 31 august, inclusiv, pot fi inscrisi in clasa pregatitoare, se arata intr-un proiect de metodologie privind inscrierea la clasa pregatitoare si clasa I pe care Ministerul Educatiei il propune spre dezbatere publica citat de Agerpres. Potrivit proiectului, copiii care implinesc 7 ani pana la aceeasi data  pot fi inscrisi direct in clasa I, iar cei care implinesc 7 ani in perioada 1 septembrie - 31decembrie 2013, inclusiv, pot fi inscrisi in clasa I daca evaluarea dezvoltarii psihosomatice a arata ca sunt pregatiti.

Proiectul de metodologie prevede ca in clasa pregatitoare se pot inscrie:
 • Copiii care implinesc varsta de 6 ani pana la 31 august 2013, inclusiv.
 • La solicitarea parintilor, copiii care implinesc varsta de 6 ani in perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2013, inclusiv, daca evaluarea dezvoltarii psihosomatice atesta pregatirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregatitoare.
 • Orice alta situatie va fi rezolvata de catre inspectoratele scolare, in interesul educational al elevului si in conformitate cu cadrul legal.
In clasa I pot fi inscrisi:
 • Copiii care implinesc varsta de 7 ani pana la data de 31 august 2013, inclusiv, pot fi inscrisi, la cerere, in clasa I, chiar daca nu au parcurs, anterior, clasa pregatitoare.
 • La solicitarea parintilor, copiii care implinesc varsta de 7 ani in perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2013, inclusiv, daca evaluarea dezvoltarii psihosomatice atesta pregatirea pentru parcurgerea cu succes a clasei I.
 • Orice alta situatie va fi rezolvata de catre inspectoratele scolare, in interesul educational al elevului si in conformitate cu cadrul legal.
 • Aceste prevederi se aplica pentru anul scolar 2013-2014.
Proiectul de metodologie prevede ca parintele poate opta pentru:
 
 • inscrierea la scoala de circumscriptie - in aceasta situatie copilul este automat inscris;
 • pentru o unitate de invatamant, alta decat scoala de circumscriptie - in aceasta situatie, copilul este inscris in limita locurilor libere si, daca este cazul, pe baza criteriilor generale si specifice de departajare.
  • Parintele poate solicita ca locul la scoala de circumscriptie sa fie rezervat pentru eventualitatea in care copilul nu este inscris la unitatea de invatamant pentru care a facut optiunea.


Inscrierile se vor face la unitatea de invatamant la care parintele doreste inscrierea copilului iar cererile-tip de inscriere pot fi completate si validate direct la unitatea de invatamant la care parintele doreste inscrierea copilului.

Cererile-tip de inscriere pot fi completate si online, pe un formular disponibil la adresa www.edu.ro, accesand casuta de pe prima pagina a MEN intitulata Inscriere in invatamantul primar. Formularul va fi disponibil online din data de 2 aprilie.

In cazul completarii online, parintele va trebui sa mearga la unitatea de invatamant la care doreste inscrierea copilului, pentru validarea cererii.

Pentru a inscrie copilul, parintele trebuie sa completeze o cerere-tip de inscriere, sa aiba copii dupa actul de identitate al parintelui/tutorelui legal, certificatul de nastere al copilului, documentul care atesta dezvoltarea psihosomatica corespunzatoare pentru parcurgerea clasei pregatitoare / clasei I (acolo unde este cazul).

Calendarul inscrierilor:

Inscrierile vor avea loc in doua etape. La etapa a doua participa doar cei care nu au fost cuprinsi intr-o unitate de invatamant, dupa prima etapa.

Prima etapa: 02- 22 aprilie

De luni pana vineri, intre orele 08.00 - 20.00 / sambata, intre orele 08.00 - 13.00 / parintii pot fi programati pentru inscriere de catre unitatea de invatamant

A doua etapa: 08 - 17 mai
Daca, dupa prima etapa, copiii nu sunt cuprinsi in nicio unitate de invatamant, parintii vor completa o noua cerere de inscriere, repartizarea urmand sa se faca pe locurile ramase disponibile dupa prima etapa. Unitatile de invatamant sunt obligate sa afiseze situatia copiilor inscrisi si a locurilor ramase

[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

528 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  Imbecilitate (Sâmbătă, 16 martie 2013, 22:08)

  Daniels22026 [utilizator]

  In clasa I-a puteau fi inscrisi copiii de 6 ani. Se stie asta de 100 de ani.

  Cit de imbecili sint cei care cred ca dintr-o data, copiii de 6 ani nu mai pot face fata clasei I-a? De unde scoateti regulile astea imbecile impotriva parintilor si a copiilor?

  N-am cuvinte sa-mi exprim revolta fata de imbecilizarea copiilor! Ce rau v-au facut copiii?!


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version