O actrita a Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca a fost accidentata usor, vineri seara, in timpul piesei "Cina festiva a lui Don Juan", si a fost transportata la spital, dupa ce o bara din decor i-a cazut in cap, ITM Cluj declansand o ancheta in acest caz, potrivit Mediafax.

UPDATE Actrita Petho Aniko de la Teatrul Maghiar de Stat Cluj "este in afara oricarui pericol si nu a suferit nicio leziune majora", potrivit unui comunicat de presa transmis, sambata, de Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, citat de Mediafax.

"Multumim tuturor celor care s-au interesat de starea ei si publicului prezent la spectacolul de aseara care a inteles ca reprezentatia nu poate continua. Spectatorii care au fost in sala vineri, 15 martie, la spectacol sunt asteptati la urmatoarea reprezentatie care va avea loc vineri, 5 aprilie", se arata in comunicat.

Conform sursei citate, biletele cumparate raman valabile pentru reprezentatia din 5 aprilie.

Purtatorul de cuvant al Teatrului Maghiar de Stat Cluj-Napoca, Lorincz Ildiko, a declarat, sambata, pentru agentia de presa citata ca, in urma incidentului, spectacolul a fost intrerupt.

"In cadrul spectacolului de teatru desfasurat, vineri seara, la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca a avut loc un incident, soldat cu ranirea unei actrite, Petho Aniko, careia i-a cazut in cap o bara care facea parte din decor. Actrita a fost transportata de urgenta la spital, iar piesa a fost intrerupta. Din cate stiu se simte bine", a spus Lorincz.

Directorul de ingrijiri din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj, Monica Costin, a precizat ca actrita a fost internata, vineri seara, la Unitatea de Primiri Urgente (UPU) si avea un traumatism cranio-cerebral minor si o contuzie la coloana cervicala.

"Starea de sanatate a pacientei cand s-a prezentat la UPU era buna, i s-au facut investigatii medicale pe partea de neurochirurgie iar in urma acestora nu a fost retinuta in spital, fiind trimisa acasa", a spus Costin pentru Mediafax.

Seful Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Cluj, Valentin Puscas, a declarat ca institutia pe care o conduce va cerceta acest caz.

"Am fost sesizati in legatura cu incidentul de la Teatrul Maghiar si, intrucat a avut loc in timpul unui spectacol, deci in timpul derularii unei activitati, vom cerceta acest caz. Inspectorii ITM Cluj se vor deplasa, luni, la fata locului, pentru a cerceta imprejurarile in care a avut loc incidentul soldat cu ranirea unei actrite", a spus Puscas.

Piesa "Cina festiva a lui Don Juan", dupa Tirso de Molina, este regizata de Matthias Langhoff si a avut premiera la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca in 6 martie.