Hidrologii au emis o avertizare cod portocaliu de inundatii pe rauri aferente judetelor Hunedoara, Gorj, Mehedinti, Caras Sverin, Timis, Dolj, Bihor si Arad. De asemenea, se mentin avertizararile cod portocaliu si cod galben instituite miercuri.

Cod portocaliu si cod galben de inundatiiFoto: INHGA

Astfel, se instituie COD PORTOCALIU începând cu data de 14.03.2013 ora 20:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Jiu superior si mijlociu (partial îndiguit aval Tg. Jiu) si afluentii sai de dreapta – judetele Hunedoara, Gorj, Mehedinti si Dolj, Bârzava (îndiguit aval Gataia), Moravita (îndiguit), Caras, Nera - judetele Caras Severin si Timis, Crisul Negru pe sectorul amonte Talpos (îndiguit pe sector Beius – Talpos) si afluenti – judetele Bihor si Arad.

Se mentine COD PORTOCALIU pe râul Tur pe sector aval de acumularea Calinesti Oas (sector îndiguit) - judetul Satu Mare.

Se mentine COD GALBEN pe râurile din bazinele hidrografice: Viseu, Iza, Tur amonte de Ac. Calinesti-Oas si afluenti, Lapus – judetele Maramures si Satu Mare; Somesul Mare – judetul Bistrita Nasaud; Crisul Negru aval Talpos, Crisul Alb – judetele Bihor, Arad si Hunedoara; Aries - judetele Alba si Cluj; Bega Veche, Bega, Timis, Cerna – judetele Timis si Caras Severin, pe cursurile superioare si afluentii din bazinele hidrografice Somesul Mic si Crisul Repede – judetele Cluj si Bihor, afluentii Muresului inferior din judetul Hunedoara, pe afluentii de stânga ai Jiului – judetul Gorj si Dolj si pe afluentii Oltului inferior din judetele Gorj, Valcea si Olt.

Se instituie COD GALBEN pe râurile din bazinele hidrografice Crasna si Barcau aferente judetelor Salaj, Satu Mare si Bihor.