Conducerea Colegiului Medicilor Covasna sustine ca ar trebui introdus un nou sistem de evaluare a elevilor la orele de sport, respectiv inlocuirea notelor cu calificative. "Noi ne-am bucurat cand am auzit de propunerea de a se face mai mult sport in scoli. Dar pentru a incuraja practicarea sportului nu ar trebui sa fie presiune pe medii. Ar trebui ca profesorii sa nu ii mai noteze, sa le dea doar calificative, pentru ca asta este cea mai mare problema", a declarat presedinta Colegiului, dr. Lucia Seres, citata de Agerpres.

Sportul in scoliFoto: Agerpres

Doctor Lucia Seres, presedintele Colegiului Medicilor Covasna, a declarat joi in cadrul unei conferinte de presa ca foarte multi elevi solicita scutiri medicale pentru orele de sport, scrie Agerpres. Potrivit acesteia, unii dintre elevi recunosc ca nu vor sa participe la aceste ore ca sa nu ia note mici si sa "isi strice" mediile generale.

"Noi ne-am bucurat cand am auzit de propunerea de a se face mai mult sport in scoli. Dar pentru a incuraja practicarea sportului nu ar trebui sa fie presiune pe medii. Ar trebui ca profesorii sa nu ii mai noteze, sa le dea doar calificative, pentru ca asta este cea mai mare problema. Vin si ne spun ca sportul le strica mediile si trebuie neaparat scutiti. De multe ori chiar de la parinti porneste aceasta problema", a spus Lucia Seres, potrivit sursei citate.

Presedintele Colegiului Medicilor Covasna sustine ca multi dintre copiii care vin la consultatii sunt obezi, prezinta deformari ale coloanei vertebrale, iar in ultima perioada au aparut si cazuri de diabet la varste fragede. Multe boli pot fi prevenite, tratate sau ameliorate prin practicarea sportului, a explicat medicul.

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat recent ca de anul viitor, incepand cu clasele a V-a si a IX-a, cand vor fi schimbate planurile cadru, vor fi introduse gradual patru ore de educatie fizica pe saptamana.

Citeste si: