Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova au efectuat joi 10 perchezitii domiciliare in municipiul Craiova si in judetul Dolj la locuintele membrilor unei grupari din care fac parte si practicanti ai sporturilor de contact (box si K1), acuzati de proxenetism si trafic de minori pe relatia Romania - Germania.

Potrivit unui comunicat al DIICOT citat de Agerpres, incepand cu anul 2009, invinuitii Florin Boboc, Marian Corneliu Serban si Vasilica Begiu, sportivi legitimati la un club din municipiul Craiova, practicanti ai sporturilor de contact (box si K1), au racolat si transportat in Germania, exclusiv persoane de sex masculin, in scopul intretinerii de relatii sexuale, contra cost, cu cetateni germani precum si in vederea realizarii si difuzarii unor materiale pornografice explicite.

Din verificarile efectuate pana la aceasta data se estimeaza ca numarul persoanelor racolate si exploatate sexual este de peste 200, parte dintre acestea fiind minore.

In urma analizarii tranzactiilor financiare efectuate in perioada 2009 - 2011 de catre invinuiti, a rezultat faptul ca beneficiul activitatii infractionale a fost de aproximativ 150.000 USD.

La sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova vor fi conduse 50 de persoane in vederea audierii, urmand ca fata de acestea, dupa finalizarea audierilor, sa fie dispuse masurile legale.

DIICOT mentioneaza ca din grupul infractional organizat transfrontalier faceau parte si cetateni germani. De altfel, procurorii DIICOT au cooperat in instrumentarea cauzei cu autoritatile judiciare germane.

Cercetarile intreprinse au stabilit faptul ca, in perioada 2009 - 2013, persoanele suspecte de comiterea acestor fapte, impreuna cu un cetatean german, au racolat, transportat si exploatat sexual in Germania, pe raza orasului Berlin si a localitatilor limitrofe, mai multe victime majore si minore, potrivit unui comunicat al IGPR.

Suportul tehnic si informativ a fost asigurat de catre SRI Dolj.