Ministerul Economiei il va propune, joi, pe Bogdan Nicolae Stanescu pentru functia de administrator special al combinatului Oltchim Ramnicu Valcea, in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor societatii. Administratorul special trebuie sa desemneze o conducere interimara a companiei pentru ca actualul director general va elibera aceasta functie din 15 martie.

"Maine (joi - n.r.) are loc Adunarea Generala a Actionarilor si reprezentantul Ministerului Economiei este mandatat sa propuna numirea lui Bogdan Nicolae Stanescu ca administrator special. Va fi interfata intre actionari si administratorul judiciar. De asemenea, va desemna si o conducere interimara la Oltchim, avand in vedere ca actualul director general si-a inaintat demisia care intra in efectivitate pe 15 martie", a declarat ministrul Economiei, Varujan Vosganian, miercuri, la o conferinta de presa.

Vosganian a precizat a spus ca Stanescu este licentiat in petrol si gaze si are un doctorat in stiinte juridice si ca are "o lunga experienta in departamentului juridic de la AVAS".

In calitate de administrator judiciar, va fi interfata intre actionari si administratorul judiciar, a mai spus ministrul economiei.

Contractul de management privat la Oltchim poate fi incheiat, potrivit ministrului Economiei, de catre Adunarea Creditorilor din 15 aprilie 2013.