Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis vineri emiterea unui mandat de arestare preventiva de 29 de zile pentru Olga Dogaru, mama lui Radu Dogaru, inculpat in dosarul tablourilor furate din Olanda, transmite Agerpres.

Instanta a admis recursul declarat de procurorii DIICOT si a anulat decizia din 2 martie a Judecatoriei Sectorului 5, prin care Olga Dogaru era lasata in libertate.

Decizia tribunalului este definitiva.

Parchetul o acuza pe Olga Dogaru de nerespectarea regimului armelor si munitiilor, dupa ce in casa sa din localitatea tulceana Carcaliu au fost gasite patru arme de vanatoare, aduse de fiul ei.

De asemenea, ea este acuzata de savarsirea infractiunilor de aderare, sprijinire a unui grup infractional constituit in vederea savarsirii de infractiuni si complicitate la infractiunea de furt calificat cu consecinte deosebit de grave.

Vineri, in sala de judecata, procurorul de sedinta a declarat ca este posibil ca Olga Dogaru sa fi ars o parte din cele sapte tablouri furate din Olanda.

Principalii suspecti in acest caz, Mihai-Alexandru Bitu, Eugen Darie si Radu Dogaru, au fost arestati preventiv pe 22 ianuarie, ei fiind acuzati ca au sustras sapte tablouri de mare valoare semnate, printre altii, de Henri Matisse, Paul Gaugain si Claude Monet, din Muzeul Kunsthal din Rotterdam.

In referatul procurorilor DIICOT s-a aratat ca, in cursul anului 2012, inculpatii, impreuna cu alte persoane, s-au asociat in vederea savarsirii de infractiuni si au sprijinit membrii gruparii sa sustraga in noaptea de 15/16 octombrie 2012 din Muzeul Kunsthal din Rotterdam, Olanda, sapte tablouri de mare valoare (printre care tablouri ale pictorilor Henri Matisse, Paul Gaugain, Claude Monet), prejudiciul cauzat partii vatamate - Fundatia Triton, la valoarea de asigurare, fiind de aproximativ 18 milioane euro.