Vremea se va mentine deosebit de calda pentru prima decada a lunii martie. Cerul va fi mai mult noros in vestul, centrul si nordul tarii, unde va ploua, iar izolat cantitatile de apa vor fi mai insemnate in nord-vest si la munte. In restul teritoriului innorarile vor fi temporare si ploile, slabe cantitativ, se vor semnala pe arii restranse. Vantul va sufla slab si moderat, informeaza Mediafax.

Temperaturile maxime vor fi de la 5 grade in nordul Moldovei pana la 20 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime se vor incadra intre 1 si 10 grade.

Sambata, in Capitala, vremea va fi deosebit de calda, astfel ca temperatura maxima va fi de 17...18 grade, iar cea minima va fi de 5...7 grade. Cerul va fi temporar noros si trecator va ploua slab. Vantul va sufla in general slab.

La munte, vremea se va mentine deosebit de calda pentru prima decada a lunii martie. Cerul va fi mai mult noros in Carpatii Occidentali si nordul Carpatilor Orientali, unde va ploua pe arii extinse. Izolat cantitatile de apa pot fi mai insemnate. In restul zonelor montane innorarile vor fi temporare, iar ploile, in general slabe cantitativ, se vor semnala local. Vantul va sufla slab si moderat.

Duminica, in tara, vremea va fi in continuare deosebit de calda, exceptand regiunile nordice si vestice unde valorile termice vor fi in scadere usoara. In vest, nord si centru cerul va fi noros si vor fi ploi pe arii extinse, izolat mai insemnate cantitativ. Trecator la munte precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita sau ninsoare, iar noaptea va fulgui si in nordul Moldovei. In restul tarii cerul va fi temporar noros, iar ploile se vor semnala local, mai ales in cursul zilei. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in regiunile sudice si in zona de munte. Temperaturile maxime se vor incadra intre 2 grade in nordul extrem al Moldovei si 20 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime vor fi cuprinse intre -1 si 9 grade..

La munte, innorarile vor fi persistente si vor cadea precipitatii la inceput sub forma de ploaie apoi si sub forma de lapovita sau ninsoare. Vantul va avea unele intensificari in zona inalta. Temperatura aerului va marca o scadere fata de intevalul precedent.