Pelicula "Pozitia copilului", in regia lui Calin Peter Netzer, recent premiat cu Ursul de Aur la Festivalul International de Film de la Berlin, intra in cinematografele din Romania de vineri, 8 martie. Premiera de gala a filmului a avut loc acum patru zile la Teatrul National din Bucuresti.

In prima saptamana, filmul va rula in 35 de cinematografe din peste 20 de orase. Si spectatorii din alte orase vor avea ocazia sa-i intalneasca pe actorii si membrii echipei filmului premiat cu Ursul de Aur.

"Pozitia copilului" este cel de-al treilea lungmetraj al lui Calin Peter Netzer dupa multipremiatele "Maria" (2003) si "Medalia de onoare" (2010).

Filmul vorbeste cu dramatism, cu emotie, dar si cu umor despre traumele sufocarii copiilor prin dragoste si despre amprentele pe care le lasa parintii asupra personalitatii acestora. Pelicula este, totodata, o radiografie a high-class-ului romanesc contemporan si vorbeste despre trafic de influenta si coruptie la nivel mic in institutiile de baza ale societatii si extensiile acestora asupra intregului sistem socio-economic din Romania de azi.

Scenariul este semnat de Razvan Radulescu si Calin Peter Netzer.

Luminita Gheorghiu si Bogdan Dumitrache au rolurile principale, de mama si fiu. Alaturi de ei din distributia filmului mai fac parte: Natasa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Adrian Titieni, Cerasela Iosifescu, Mimi Branescu si Vlad Ivanov.

Filmul lui Netzer isi continua cariera internationala. Dupa Ursul de Aur obtinut la Berlin, filmul este una dintre cele mai ravnite achizitii de catre distribuitorii din lumea intreaga. Pelicula, ale carei vanzari internationale sunt gestionate de compania germana Beta Cinema, va fi proiectata in Franta, Germania, Austria, Elvetia, Benelux, Grecia, Serbia, Muntenegru, Australia, Noua Zeelanda, Taiwan. De asemenea, promoterii sunt in discutii pentru distributia in Statele Unite si Marea Britanie.

"Pozitia copilului" este o productie Parada Film in coproductie cu Hai Hui Entertainment, realizata cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei.