O slujba de comemorare in memoria celor doi militari care au murit in accidentul aviatic produs joi are loc vineri dimineata la Flotila Aeriana 95 din Bacau. Este prezent si ministrul Apararii, Mircea Dusa.

De altfel, mai multe ceremonii se vor desfasura, vineri, in toate unitatile militare din tara si in bazele din teatrele de operatii unde sunt dislocati militarii romani, in memoria victimelor, informeaza Ministerul Apararii Nationale intr-un comunicat de presa.

MApN isi exprima profundul regret pentru evenimentul produs in apropierea localitatii Beresti-Bistrita, din judetul Bacau, unde doua persoane au murit si trei au fost grav ranite dupa ce un elicopter militar de tip IAR-330 Puma Socat apartinand Flotilei 95 Aeriene s-a prabusit in timpul executarii unui zbor de antrenament.

Conducerea Ministerului Apararii este alaturi de familiile militarilor cazuti la datorie, fiind preocupata de starea ranitilor care au fost transportati cu o aeronava Spartan la un spital din Capitala, mai scrie comunicatul.

Ministrul Mircea Dusa a dispus constituirea unei comisii de cercetare care sa evalueze cauzele producerii evenimentului si a fost sesizat Parchetul Militar.

Din ordinul sefului Statului Major General, conform procedurii, au fost retinute la sol toate aeronavele de acest tip, pana la elucidarea cauzelor producerii evenimentului. De asemenea, au fost luate imediat masuri pentru securizarea zonei de impact, explica MApN.