Cei doi militari care si-au pierdut viata in accidentul aviatic de joi din judetul Bacau sunt maistrul militar cls. a III-a Laurentiu Chiru si plutonierul Vasile Manolache, iar cei trei care au fost raniti se numesc Petru Pricop, locotenent-comandor, Catalin Balmus, capitan, si Doru Nanescu -caporal, scrie Mediafax.

"Maistrul militar cls. a III-a Laurentiu Chiru si plutonierul Vasile Manolache si-au pierdut viata in accidentul aviatic produs joi, 7 martie, in judetul Bacau. Maistrul militar Laurentiu Chiru, in varsta de 33 de ani, necasatorit, avea functia de mecanic de bord. Plutonierul Vasile Manolache, in varsta de 37 de ani, casatorit, un copil, avea functia de sanitar militar", informeaza MApN, intr-un comunicat remis agentiei MEDIAFAX joi seara.

Ministerul precizeaza ca in acelasi eveniment au fost raniti locotenent-comandorul Petru Pricop-pilot, capitanul Catalin Balmus-pilot si caporalul cls. a III-a Doru Nanescu-paramedic. Militarii raniti au fost transportati cu o aeronava militara C-27 J Spartan la Bucuresti pentru tratament de specialitate.

"In toate unitatile militare din tara si bazele din teatrele de operatii unde sunt militari romani se vor desfasura vineri, 8 martie, ceremonii militare in memoria militarilor cazuti in accidentul aviatic", se mai arata in comunicat.

Surse autorizate declarasera, anterior, pentru MEDIAFAX, ca militarul adus la Spitalul Floreasca din Bucuresti dupa ce a fost ranit in urma prabusirii unui elicopter in judetul Bacau are contuzii si arsuri multiple si va fi supus unei interventii chirurgicale, pentru suturarea unor plagi.

"Ramane internat la Floreasca, in prezent se afla la terapie intensiva", au mai spus sursele citate.

Ceilalti doi militari raniti, care se afla la Spitalul Militar, au arsuri si raman in aceasta unitate sanitara, potrivit acelorasi surse.

Cei trei militari au fost raniti, iar alti trei au murit dupa ce un elicopter militar s-a prabusit, joi dupa-amiaza, in jurul orei 16.00, in localitatea Beresti-Bistrita din judetul Bacau, la o distanta de aproximativ o jumatate de kilometru de drumul national.