Sectia de Judecatari a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat Inspectia Judiciara privind afirmatiile facute de seful interimar al Ministerului Public, Daniel Morar, intr-un interviu acordat Revistei 22 in data de 5 martie. Fostului procuror sef al DNA i se reproseaza lezarea independentei justitiei, incalcarea normelor Codului deontologic, conduita necorespunzatoare si posibile abateri disciplinare, informeaza Revista 22.

"Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis joi, in unanimitate, sa sesizeze Inspectia judiciara privind afirmatiile facute de domnul Daniel Morar, prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in interviul publicat in Revista 22 din data de 5 martie 2013 daca prin aceste afirmatii: a fost afectata independenta sistemului de justitie, a judecatorilor si procurorilor (art. 1 alin. 2 si art. 30 alin. 2 din Legea 317/2004 privind organizarea si functionarea CSM); s-au incalcat normele Codului deontologic al judecatorului si procurorului (art. 18 alin. 2 din Codul deontologic); a avut o conduita necorespunzatoare in calitatea sa de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sau daca a savarsit o abatere disciplinara (art. 97 alin. 1 din Legea 303/2004)", potrivit unei informari a Sectiei citata de Mediafax.

Revista 22 informeaza, citand surse, ca sesizarea a fost facuta de Natalia Roman, presedinta Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania (UNJR), si a fost sustinuta in Sectia de Judecatori a CSM de Horatiu Dumbrava.

In plenul sedintei Sectiei de Judecatori a CSM, Horatiu Dumbrava a preluat sesizarea UNJR si a cerut suplimentarea ordinii, solicitind ca aceasta sa sesizeze Inspectia Judiciara, care sa-l cerceteze pe Daniel Morar pentru declaratiile facute in interviul acordat revistei 22.

Potrivit sursei citate, solicitarea a fost votata in unanimitate. Au votat toti cei 5 membri prezenti: Horatiu Dumbrava, Marius Tudose, Alexandru Serban, Monalisa Neagoe si Mircea Aron, cel care a prezidat sedinta.

In interviul din data de 5 martie acordat Revistei 22, Daniel Morar a comentat, printre altele, revocarile a doi judecatori din CSM, vorbind despre situatia actuala din Consiliu.