Procurorul Calin Nistor a fost delegat joi pentru 6 luni in functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie. Potrivit Agerpres, Calin Nistor, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Valcea cu grad profesional corespunzator PICCJ, care in prezent ocupa, prin delegare, functia de sef al Serviciului Teritorial Pitesti al DNA, este delegat de catre prim-adjunctul procurorului general, Daniel Morar, in functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie. Calin Nistor este printre putinii procurori dati ca exemplu de profesionalism de catre Daniel Morar in cartea "Pretul adevarului", scrisa de Dan Tapalaga. Nistor a fost una dintre recomandarile facute de Daniel Morar Monei Pivniceru pentru sefia DNA.

De asemenea, prim-adjunctul procurorului general, Daniel Morar, a emis joi un ordin prin care s-a dispus, la cerere, incetarea din data de 11 martie a delegarii Laurei Oprean in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie. Incepand cu aceeasi data, Laura Oprean va fi delegata pentru o perioada de 6 luni in functia de procuror sef adjunct al Directiei Nationale Anticoruptie.

Procurorul Calin Nistor a fost cel care a condus procurorii anticoruptie si in dosarul arestarilor din fotbal la Pitesti, dosar in care au fost retinuti pentru fapte de coruptie fostul sef al arbitrilor Gheorghe Constantin si patronul de atunci al echipei FC Arges, Cornel Penescu.

Cel mai sonor dosar al lui Calin Nistor este cel de coruptie (mai multe dosare, de fapt) intentat presedintelui CJ Arges, Constantin Nicolescu de la PSD. In acelasi dosar au fost prinse mai multe nume mari printre care si numele lui Cornel Penescu, fostul primar al orasului Curtea de Arges, Gheorghe Nicut sau primarul din Campulung, Calin Andrei.

Printre alte dosare conduse de procurorii din subordinea lui Calin Nistor se numara si cel intentat fostului parlamentar PDL, Sorin Pandele - dosar de luare de mita si fals in inscrisuri oficiale.