Legea de ratificare a Contractului de finantare dintre Romania si BEI aferent modernizarii metroului, promulgata de Traian Basescu

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 7 martie 2013, 15:28 Actualitate | Esenţial

Presedintele Traian Basescu a promulgat, joi, Legea privind ratificarea Contractului de finantare dintre Romania si Banca Europeana de Investitii, aferent Proiectului de modernizare a metroului din Bucuresti, anunta Agerpres. Seful statului a semnat, potrivit Administratiei Prezidentiale, decretul pentru promulgarea "Legii privind ratificarea Contractului de finantare dintre Romania si Banca Europeana de Investitii aferent Proiectului de modernizare a metroului din Bucuresti - etapa a V-a, magistrala 5 Drumul Taberei - Pantelimon, tronsonul Universitate - Pantelimon, semnat la Bucuresti, la 16 decembrie 2011".

In iulie 2012, presedintele interimar de la acea data, Crin Antonescu, a trimis spre ratificare Parlamentului a Contractului de finantare intre Romania si Banca Europeana de Investitii aferent Proiectului de modernizare a metroului din Bucuresti - etapa a V-a.

Tot joi, Traian Basescu a mai promulgat si Legea pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 115/2009 privind stabilirea unor masuri de reorganizare in cadrul administratiei publice centrale, pe cea privind aprobarea OUG nr. 12/2012 pentru modificarea OUG nr. 119/2010 privind regimul de control al operatiunilor cu produse cu dubla utilizare, precum si pe cea privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 28/2012 pentru modificarea si completarea unor acte normative privind garantarea in domeniul agriculturii si dezvoltarii rurale.

Seful statului a semnat si decretele de promulgare a Legii privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 4/2012 pentru modificarea Legii bibliotecilor nr. 334/2002, a celei pentru abrogarea Articolului 1 alin.(2) lit. b) din Legea nr. 221/2009 privind condamnarile cu caracter politic si masurile administrative asimilate acestora, pronuntate in perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989, precum si a Legii privind majorarea capitalului detinut de Romania la Banca Europeana de Investitii.

De asemenea, presedintele Basescu a mai semnat joi urmatoarele decrete:

- decret privind promulgarea Legii pentru modificarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice;

- decret privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 2/2010 privind unele masuri pentru organizarea si functionarea aparatului de lucru al Guvernului si pentru modificarea unor acte normative;

- decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 45/2012 pentru completarea Articolului 1 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 88/2001 privind infiintarea Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie;

- decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 46/2011 pentru modificarea si completarea Articolului 17 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale.

Articol sustinut de Superbrands

AmCham  - 25 de ani de impact in Romania, prin sustinerea consultarii intre mediul public si privat, pentru dezvoltarea Romaniei

Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania) este de 25 de ani intre cele mai reprezentative asociatii ale comunitatii de afaceri din Romania, fiind recunoscuta drept un promotor al dialogului public-privat pe teme ce privesc mediul de afaceri, politicile publice cu impact asupra economiei, competitivitatea Romaniei sau dinamica relatiilor comerciale intre SUA si Romania.

716 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică