Presedintele Traian Basescu a promulgat, joi, Legea privind ratificarea Contractului de finantare dintre Romania si Banca Europeana de Investitii, aferent Proiectului de modernizare a metroului din Bucuresti, anunta Agerpres. Seful statului a semnat, potrivit Administratiei Prezidentiale, decretul pentru promulgarea "Legii privind ratificarea Contractului de finantare dintre Romania si Banca Europeana de Investitii aferent Proiectului de modernizare a metroului din Bucuresti - etapa a V-a, magistrala 5 Drumul Taberei - Pantelimon, tronsonul Universitate - Pantelimon, semnat la Bucuresti, la 16 decembrie 2011".

In iulie 2012, presedintele interimar de la acea data, Crin Antonescu, a trimis spre ratificare Parlamentului a Contractului de finantare intre Romania si Banca Europeana de Investitii aferent Proiectului de modernizare a metroului din Bucuresti - etapa a V-a.

Tot joi, Traian Basescu a mai promulgat si Legea pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 115/2009 privind stabilirea unor masuri de reorganizare in cadrul administratiei publice centrale, pe cea privind aprobarea OUG nr. 12/2012 pentru modificarea OUG nr. 119/2010 privind regimul de control al operatiunilor cu produse cu dubla utilizare, precum si pe cea privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 28/2012 pentru modificarea si completarea unor acte normative privind garantarea in domeniul agriculturii si dezvoltarii rurale.

Seful statului a semnat si decretele de promulgare a Legii privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 4/2012 pentru modificarea Legii bibliotecilor nr. 334/2002, a celei pentru abrogarea Articolului 1 alin.(2) lit. b) din Legea nr. 221/2009 privind condamnarile cu caracter politic si masurile administrative asimilate acestora, pronuntate in perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989, precum si a Legii privind majorarea capitalului detinut de Romania la Banca Europeana de Investitii.

De asemenea, presedintele Basescu a mai semnat joi urmatoarele decrete:

- decret privind promulgarea Legii pentru modificarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice;

- decret privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 2/2010 privind unele masuri pentru organizarea si functionarea aparatului de lucru al Guvernului si pentru modificarea unor acte normative;

- decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 45/2012 pentru completarea Articolului 1 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 88/2001 privind infiintarea Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie;

- decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 46/2011 pentru modificarea si completarea Articolului 17 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale.