Ministerul Educatiei anunta ca nu este de acord cu sanctiunea aprobata de Consiliul de Administratie al Colegiului Tehnic "Traian Vuia" din Satu Mare in cazul profesorului de sport care s-a filmat intr-o postura indecenta, in scoala. Legea Educatiei "permite aplicarea mai multor tipuri de sanctiuni, pana la desfacerea contractului de munca", informeaza Ministerul printr-un comunicat de presa remis HotNews.ro.

In comunicat se arata ca "Ministerul Educatiei Nationale isi exprima dezacordul fata de sanctiunea aprobata de Consiliul de Administratie (CA) al Colegiului Tehnic 'Traian Vuia' din Satu Mare in cazul profesorului de educatie fizica si sport care s-a filmat intr-o postura indecenta, in incinta unitatii de invatamant".

"Consiliul de Administratie al acestei unitati de invatamant a hotarat doar ca profesorul sa nu poata ocupa, timp de trei ani, functii de conducere in invatamant si sa nu poata participa, timp de doi ani, la examenele de promovare in grad didactic", informeaza Ministerul.

"Ministerul Educatiei Nationale considera ca asemenea comportamente exhibate cu nonsalanta in mediul scolar sunt intolerabile, iar sanctiunile trebuie sa fie pe masura abaterilor de la moralitate, regulamente si reglementari legale. In acest sens, Legea Educatiei nr. 1/2011 permite aplicarea mai multor tipuri de sanctiuni, pana la desfacerea contractului de munca", precizeaza comunicatul de presa.

Presa a relatat la inceputul lunii februarie ca un profesor din Satu Mare s-a filmat in timp ce intretinea relatii sexuale cu o tanara, in incinta scolii. Profesorul va ramane la catedra, scrie Click, care precizeaza ca decizia Consiliului de Administratie al scolii a fost ca Ioan Sabau sa nu poata ocupa functii de conducere si sa nu poata participa la examene de promovare in grad timp de doi ani, dar nu a fost exclus din invatamant.