Luni dimineata este programat la Tribunalul Arges primul termen in dosarul in care fostul politist Cristian Cioaca a fost trimis in judecata pentru uciderea sotiei sale, Elodia. Fostul politist este incarcerat la Penitenciarul Colibasi din 30 ianuarie.

Dosarul a fost repartizat Completului 4 - Fond de la Sectia Penala a Tribunalului Arges. Emilia Ghinescu si Robert Ghinescu, mama si respectiv fratele Elodiei, s-au constituit parti civile in proces.

Cristian Cioaca a fost trimis in judecata in stare de arest preventiv de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru savarsirea infractiunilor de omor calificat si profanare de morminte, el fiind acuzat ca si-a ucis in august 2007 sotia, avocata Elodia Ghinescu.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, in noaptea de 29/30 august 2007, pe fondul unor relatii conflictuale preexistente legate de un iminent divort generat de presupusele relatii extraconjugale ale sotilor, in timp ce se aflau in dormitorul matrimonial, discutiile au degenerat, context in care politistul Cristian Cioaca i-a aplicat sotiei sale, Elodia Ghinescu, multiple lovituri, soldate cu decesul acesteia.

Ulterior, inculpatul a transat cadavrul victimei si a transportat fragmentele intr-un loc necunoscut. Anchetatorii mai sustin ca in noaptea savarsirii crimei, copilul minor al cuplului se afla in apartamentul in care locuiau cei doi soti.