Ministrul afacerilor externe, Titus Corlatean, a declarat ca nu este surprins de reactia ministrului de Interne german privind posibilitatea ca Germania sa blocheze aderarea Romaniei la spatiul Schengen, subliniind ca acesta face parte din familia popularilor europeni, familie din care face parte si PDL, informeaza Agerpres.

''In primul rand ca nu ne surprinde declaratia ministrului de interne din Germania, dar nu voi spune niciodata Germania, ci o parte a guvernului german crestin-democrat din care si PDL face parte", a declarat Titus Corlatean.

Ministrul de Externe s-a aflat duminica seara la Ateneul Roman, la un eveniment cultural prilejuit de ziua de nastere a fostului presedinte Ion Iliescu.

Reactia lui Corlatean vine ca urmare a faptului ca ministrul german de interne, Hans-Peter Friedrich, a declarat, intr-un interviu pentru Der Spiegel, ca intentioneaza sa impiedice aderarea rapida a Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen.

In cazul in care cele doua tari vor insista la Consiliul JAI de saptamana viitoare asupra unui vot in privinta stabilirii unui termen concret de aderare, Germania va recurge la veto, a declarat ministrul german pentru Der Spiegel, citat de Die Welt.