Magistratii de la mai multe judecatorii din tara au suspendat sedintele de judecata, ca urmare a "pasivitatii" manifestate de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la solicitarile de revocare din functia de membru al CSM a judecatorilor Cristi Danilet si Alina Ghica, scrie Mediafax.

O parte a magistratilor din Sibiu au intrat cu intarziere in salile de judecata

O parte dintre magistratii de la Tribunalul Sibiu si Judecatoria Sibiu au decis sa inceapa sedintele de judecata cu o jumatate de ora mai tarziu, respectiv la ora 9.30, "in semn de protest fata de refuzul Consiliului Superior al Magistraturii de a-i revoca din functie pe Alina Ghica si Cristi Danilet".

Magistratii Judecatoriei Slatina si Tribunalului Olt suspenda sedintele pentru scurt timp

Reprezentantii Tribunalului Olt spun ca intarzierea nu ar trebui sa fie mai mare de 15 minute.

"La Tribunalul Olt am convenit sa fie suspendate toate sedintele. Fiecare judecator decide cat va tine suspendata sedinta, insa probabil vorbim de 15 minute. Eu, de exemplu, ar fi trebuit sa intru in sala la ora 11.00, dar o sa intru la 11.15. Stiu ca si la Judecatoria Slatina sedintele incep mai tarziu din acelasi motiv", a declarat judecatorul Gheorghe Biolan de la Tribunalul Olt.

Activitate suspendata si la Judecatoria Constanta

In urma solicitarii Asociatiei Magistratilor din Romania (AMR), Adunarea Generala a Judecatoriei Constanta a decis sa suspende activitatea instantelor de judecata, marti dimineata, de la ora 08.30 la ora 09.30.

In schimb, magistratii Tribunalului Constanta au votat impotriva suspendarii activitatii, astfel ca activitatea la aceasta instanta decurge normal.

Nici magistratii Curtii de Apel Constanta nu si-au suspendat activitatea, reprezentantii institutiei spunand ca solicitarea AMR nici macar nu a fost pusa in discutie, astfel ca sedintele au loc conform planificarii.

Magistratii Judecatoriei Botosani au suspendat sedintele de judecata timp de o ora

Potrivit judecatorului Alina Palancanu, Adunarea Generala a Judecatoriei Botosani a decis suspendarea cu o ora a sedintelor de judecata, astfel incat magistratii de la Judecatorie vor intra in sala la ora 9.30.

Adunarea Generala a Judecatoriei Botosani a decis, in 14 ianuarie, revocarea din functia de membru CSM a lui Cristi Danilet.

Magistratii de la Judecatoria Suceava au suspendat sedintele de judecata un sfert de ora

Purtatorul de cuvant al Judecatoriei Suceava, judecatorul Catalin Branza, a declarat ca judecatorii acestei instante au intrat in sedinta cu intarziere de un sfert de ora.

Adunarea Generala a Judecatoriei Suceava a decis, in 14 ianuarie, revocarea din functia de membru CSM a lui Cristi Danilet.

Magistratii Judecatoriei Buzau au suspendat sedintele de judecata o ora

Potrivit judecatorului Leontin Dragulescu, magistratii de la Judecatoria Buzau vor intra cu intaziere in salile de judecata, in semn de protest fata de decizia Plenului Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la solicitarile de revocare din functiile de membri CSM a judecatorilor Danilet ti Ghica.

Decizia de a suspenda marti, pana la ora 10.00, sedintele de judecata a fost luata de Adunarea Generala a Judecatorilor din cadrul Judecatoriei Ramnicu Valcea.

Marti, Plenul CSM discuta alegerea vicepresedintelui forului si deciziile de revocare a judecatorilor Alina Ghica si Cristi Danilet din functiile de membru al Consiliului.

Asociatia Magistratilor din Romania a cerut, vineri, judecatorilor sa-si suspende sedintele marti, de la ora ora 8.30, cand Plenul CSM discuta revocarea judecatorilor Alina Ghica si Cristi Danilet din Consiliu, data fiind "atitudinea de neacceptat" a Consiliului de tergiversare a revocarii celor doi.