Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, are mandat din partea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii de a finaliza negocierile privind achizitionarea unor avioane multirol aflate deja in uz, a anuntat, luni, premierul Victor Ponta, citat de Agerpres.

"Decizia nu e doar a Guvernului, a fost discutata si aprobata in cadrul CSAT si in cateva luni are mandat pentru a incheia negocierile privind achizitionarea unor avioane multirol, aflate deja in uz, deci nu noi", a afirmat Ponta, la Ministerul Apararii, dupa prezentarea bilantului de activitate a institutiei.

Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a declarat, pe 12 februarie, ca are garantii in ceea ce priveste plata primei transe a avioanelor multirol pe care Romania ar urma sa le achizitioneze pentru inzestrarea Armatei, insa principala problema este ca acestea sa fie gasite.

''In ceea ce priveste programul de achizitie a avionului multirol, am garantii pentru plata primei transe, problema principala ramanand gasirea avioanelor", a afirmat ministrul Dusa.

Fostul ministru al Apararii Corneliu Dobritoiu declara pe 23 septembrie 2012 ca Romania ar putea plati in jur de 600 de milioane de dolari, in cinci ani, pentru 12 avioane de tip F-16 achizitionate la mana a doua din Portugalia, iar prima transa pe care statul roman ar trebui sa o plateasca in 2013 ofertantilor este de 70 de milioane de dolari.