Premierul francez Jean-Marc Ayrault a declarat joi, intr-o conferinta de presa comuna cu premierul Victor Ponta, ca Franta a apreciat foarte mult cooperarea Guvernului roman in elucidarea problemei carnii de cal, etichetate ca fiind de vita, scandal in care Romania fusese acuzata pe nedrept, informeaza Agerpres.

"Am abordat (in cadrul intrevederii - n.red.) chestiunea a etichetarii carnii si a tipurilor de carne care sunt utilizate in industria agroalimentara si scandalul pe care il cunoasteti deja si care a provocat o serie de tensiuni. Ne-am dat seama ca relatiile stranse in industria agroalimentara impun statelor Uniunii Europene sa coopereze strans si activ. Am apreciat foarte mult cooperarea eficace a Romaniei. In aceasta chestiune, Romania fusese acuzata pe nedrept. Pentru Romania era clar ca exporta carne de cal si nu altceva. A devenit evident ca aveam de a face cu o frauda organizata de catre comercianti", a declarat Jean-Marc Ayrault.

Premierul francez a subliniat ca justitia trebuie sa faca lumina in aceasta afacere, "ceea ce nu exonereaza guvernantii sa coopereze pentru o strategie mai buna".

'Din acest punct de vedere, eu si premierul roman am impartasit, impreuna cu ministrii care ma insoteau, aceeasi viziune", a mai spus Jean-Marc Ayrault.