"Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii condamna public manifestarile homofobe care au avut loc miercuri, 20 februarie 2013, la Muzeul Taranului Roman in cadrul evenimentului Luna LGBT", informeaza CNCD printr-un comunicat remis HotNews.ro. Consiliul "atrage atentia ca astfel de manifestari, pe langa faptul ca incalca, in mod flagrant, drepturile fundamentale ale omului, aduc si un prejudiciu de imagine Romaniei pe plan intern si international".

Incident la Muzeul Taranului RomanFoto: Captura YouTube

Potrivit Consiliului, "boicotarea si impiedicarea organizarii unui astfel de eveniment constituie o incalcare a dreptului fundamental la libertatea de constiinta, libertatea de exprimare, dreptul la informatie si libertatea intrunirilor prevazute in Constitutia Romaniei si in tratatele internationale privind protectia drepturilor fundamentale ale omului la care Romania este parte".

"C.N.C.D. atrage atentia ca astfel de manifestari, pe langa faptul ca incalca, in mod flagrant, drepturile fundamentale ale omului, aduc si un prejudiciu de imagine Romaniei pe plan intern si international", se mai arata in comunicatul de presa, care precizeaza ca "C.N.C.D. solicita institutiilor abilitate sa adopte masurile necesare si legale ca urmare producerii acestui incident".

Amintim ca proiectia filmului "The kids are all right", din cadrul evenimentului Luna LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender), de la Muzeul Taranului Roman (MTR) a fost intrerupta miercuri seara de un grup de activisti nationalisti care au intrat in sala unde se difuza filmul, in jurul orei 19:00. Grupul de cateva zeci de persoane a cantat imnul national si apoi cantece bisericesti, insotite de remarci homofobe.