Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a anuntat ca intentioneaza sa introduca in scoli teatrul si educatia prin film, activitati cu titlu optional pentru elevi. "Vor fi activitati pe baza de optiune, nu poti sa obligi toti copiii sa faca teatru. Voi da mai multe detalii cand voi finaliza acest proiect", a declarat Pricopie miercuri la Cluj-Napoca intr-o emisiune televizata, transmite Mediafax.

Remus Pricopie Foto: Agerpres

Referitor la numarul de ore de sport, ministrul Educatiei a declarat ca "pedagogii si profesorii au dezvoltat metode prin care copiii pot sa faca miscare pe un ritm antrenant. Acestea vor duce la cresterea gradului de sanatate a copilului, la o mai buna integrare a copilului in scoala, pentru ca va veni la ore cu drag, cu interes". Remus Pricopie a precizat ca orele de sport vor fi introduse suplimentar, nefiind taiate alte ore.

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Educatiei, Remus Pricopie, sa le transmita inspectorilor generali sa identifice solutia prin care in programa scolara sa fie incluse mai multe ore de sport.

"Domnule ministru Pricopie, toata lumea ne-a felicitat pentru faptul ca vrem sa facem mai mult sport in scoli. Deci, dumneavoastra va duceti acum la minister, de la minister la inspectorii generali, de la inspectorii generali mai jos si le spuneti ca nu au solutie, trebuie sa gaseasca solutia sa facem sport in scoli. Nu am mai vazut atat entuziasm pentru o masura a Guvernului de foarte mult timp si, probabil, nici nu o sa vad. Asta inseamna ca e o masura buna. Cu incapatanare, toti cei care spun ca nu se poate sa gaseasca solutii sa se poata. E mare pacat sa nu reusim sa avem rezultate cu initiative de acest gen", a spus premierul in cadrul sedintei de guvern, scrie Mediafax.