Conducerea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a suspendat aprobarea si efectuarea de catre angajati a tuturor concendiilor. Secretarul general al ministerului, Marian Niculescu, a transmis catre toate departamentele o nota interna referitoare la "suspendarea si efectuarea tututor concediilor". "Incepand cu data de 18 februarie 2013, se suspenda aprobarea si efectuarea concediilor de odihna, compensarilor cu timp liber a orelor lucrate peste programul normal de lucru, concediilor fara plata, concediilor pentru formare profesionala cu plata sau fara plata pana la finalizarea procedurilor de reorganizare si restructurare a Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice", se arata in documentul obtinut de HotNews.

Contactati de HotNews, reprezentantii Ministerului Dezvoltarii sustin ca dispozitia a fost comunicata angajatilor tocmai pentru a putea aplica procedurile de reorganizare. Reprezentantii Ministerului Dezvoltarii mai spus ca numarul de angajati disponibilizati va fi cunoscut numai dupa finalizarea procedurilor legale de reorganizare, "durata suspendarii efectuarii concediilor fiind una limitata si justificata".

Raspunsul integral al Ministerului Dezvoltarii

  • HG nr. 1/2013 privind organizarea si functionarea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice prevede la art. 21: Aplicarea procedurilor legale prevazute de Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, cu privire la masurile de reorganizare din cadrul structurii organizatorice a Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice se realizeaza in termen de minimum 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari.
  • Acelasi act normativ prevede ca numarul maxim de posturi la nivelul MDRAP este de 772, exclusiv demnitarii si posturile aferente cabinetelor.
  • In ceea ce priveste reorganizarea, va informam ca institutia noastra trebuie sa aplice procedurile legale in conformitate cu art. 99 si 100 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, cu modificarile si completarile ulterioare. In consecinta, numarul de angajati disponibilizati va fi cunoscut numai dupa finalizarea procedurilor legale de reorganizare.
  • Cu privire la concediile de odihna, va informam ca acestea se efectueaza, conform legislatiei in vigoare, cu aprobarea sefului institutiei angajatoare. Dreptul angajatilor de a-si efectua concediul de odihna nu este afectat prin nota interna la care faceti referire, durata suspendarii efectuarii concediilor fiind una limitata si justificata. Asa cum ati citat deja in solicitare, dispozitia a fost comunicata angajatilor tocmai pentru a putea aplica procedurile de reorganizare prevazute de lege".