Cel mai mare producator de otel la nivel mondial.ArcelorMittal, care activeaza si in Romania, si-a luat marti mai multe angajamente in fata Comisiei Europene, inclusiv acela de a nu mai continua procesul de restructurare in Europa pana la prezentarea unui plan despre restructurarea industriei siderurgice in luna iunie.

Declaratia vine dupa ce comisarul european pentru industrie, Antonio Tajani, s-a intalnit marti seful grupului ArcelorMittal, Lakshmi Mittal.

"ArcelorMittal asteapta sa analizeze planul european pentru industria siderurgica ce va fi publicat in iunie 2013 si confirma ca nu va face alte concedieri in afara celor anuntate pana in prezent", afirmat grupul intr-un comunicat citat de presa internationala.

"Europa are nevoie de un plan ambitios pentru urmatorii pasi in indistria otelului si de actiuni concrete care sa adapteze industria otelului la realitatile din Europa", a pledat grupul.

Grupul ArcelorMittal detine in Romania doua combinate siderurgice, la Galati si Hunedoara, doua fabrici de tevi, la Iasi si Roman, operatorul portuar Romportmet Galati si divizia romaneasca a ArcelorMittal Construction.