Premierul Ponta i-a cerut Ministerului Educatiei sa transmita inspectorilor generali si celor din subordine ca trebuie sa gaseasca o solutia prin care in programa scolara sa fie incluse mai multe ore de sport. In deschiderea sedintei de Guvern de marti, premierul a afirmat ca nu a mai vazut atat de mult entuziasm pentru o alta masura a Guvernului de foarte mult timp.

"Domnule ministru Pricopie (ministrul Educatiei, Remus Pricopie - n.red.), toata lumea ne-a felicitat pentru faptul ca vrem sa facem mai mult sport in scoli. Deci, dumneavoastra va duceti acum la Minister, de la Minister la inspectorii generali, de la inspectorii generali mai jos si le spuneti ca nu au solutie, trebuie sa gaseasca solutia sa facem sport in scoli", a declarat premierul.

"Nu am mai vazut atat entuziasm pentru o masura a Guvernului de foarte mult timp si, probabil, nici nu o sa vad. Asta inseamna ca e o masura buna. Cu incapatanare, toti cei care spun ca nu se poate sa gaseasca solutii sa se poata. E mare pacat sa nu reusim sa avem rezultate cu initiative de acest gen", a daugat Ponta in deschiderea sedintei de Guvern de marti.

In sedinta de Guverm de saptamana trecuta, premierul Victor Ponta i-a solicitat ministrului Educatiei, Remus Pricopie, sa explice modul in care poate fi pus in aplicare programul privind introducerea mai multor ore de sport in scoli. "Am si eu cateva puncte fixe si nu ma las pana nu le realizez. Cred ca daca reusim si implementati programul, cu pana la patru ore de sport pe saptamana in scoli, nu intr-un an sau doi, dar pe termen mediu si lung, cred ca am facut ceva bun pentru tara asta si pentru tinerii din tara asta", a spus Ponta.

Acesta crede ca "este un lucru bun pentru tara". "O sa auzim ca nu se poate, ca e greu. Eu cred ca se poate. Cred ca trebuie sa o facem si, repet, peste niste ani o sa fim mandri ca am facut un lucru bun pentru tara", a mai spus Ponta.

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat, recent, ca de anul viitor, incepand cu clasele a V-a si a IX-a, cand vor fi schimbate planurile cadru, vor fi introduse gradual patru ore de educatie fizica pe saptamana, transmite Agerpres. Ministrul a precizat ca informatia trebuia facuta publica miercuri, in sedinta de Guvern, dar ca profesorii din Braila au aflat in exclusivitate aceste noutati.