Valentin Preda, secretarul de stat de la Transporturi ridicat marti de catre DNA pentru presupuse fapte de coruptie, a mai fost secretar la Transporturi atat in Guvernul Ponta I, cat si in ministerul condus de Ludovic Orban in Guvernul Tariceanu. Preda (PSD) a fost timp de doi ani consilierul Primarului din Constanta, si potrivit presei locale prioritatea zero a lui Preda este situatia Portului Constanta, pe care Radu Mazare vrea sa-l ia sub autoritatea sa.

Valentin Preda este secretar de stat in Minsiterul Transporturilor condus de liberalul Relu Fenechiu de la inceputul acestui an si se ocupa de relatia cu sindicatele. Anterior, in guvernul Ponta I, in Ministerul Transporturilor condus de liberalul Ovidiu Silaghi, Preda se ocupa cu sectorul naval si aerian.

Preda a mai fost secretar de stat la Transporturi si in perioada cand la sefia ministerului era liberalul Ludovic Orban in Guvernul Tariceanu.

Valentin Preda impreuna cu Radu Mazare

Valentin Preda impreuna cu Radu Mazare

Foto: AGERPRES

Dupa acea perioada, Valentin Preda a facut parte timp de doi ani din Consiliul de Administratie al Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta, iar din ianuarie 2010 si pana in mai 2012 Valentin Preda a fost consilierul primarului PSD din Constanta, Radu Mazare.

Potrivit presei locale, prioritatea lui Preda, alintat "Valerica de Radu Mazare, in ministerul Transporturilor era trecerea Portului Constanta sub autoritatea locala, adica sub umbrela primarului Radu Mazare.

De altfel, sub atentia lui Preda, "in luna noiembrie a anului trecut, Ministerul Transporturilor a trimis Consiliului Local Constanta o adresa prin care CLM e intrebat daca e de acord cu preluarea a 31% din actiunile Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta. Evident, Consiliul Local majoritar USL a fost de acord, caci semnatarii proiectului de lege privind preluarea unui pachet de 31% din actiunile Portului a fost initiat de patru parlamentari constanteni: senatorii Alexandru Mazare si Nicolae Moga si deputatii Eduard Martin si Manuela Mitrea", relateaza Ziua de Constanta.

Valentin Preda a intrat si in atentia tablodielor in luna ianuarie cand si-a sarbatorit ziua de nastere cu mare fast, avand-o invitata la petrecere pe Roxana Nemes, o cunoscuta aparitie in presa tabloida, poreclita "Bibliotecara Sexy". Roxana Nemes i-a cantat "La multi ani" politicianului si l-a imbratisat, iar videoclipul filmat de un amator cu acest moment a fost preluat pe internet si de televiziunile de stiri.

Potrivit CV-ului de pe site-ul Ministerului Transporturilor, Valentin Preda este licentiat in drept si are un master in "Stiinte penale" la Universitatea "Spiru Haret".

Preda mai este inginer diplomat in profilul inginerie navala si navigatie si in profilul inginerie economica specializarea inginerie manageriala.

Potrivit ultimei declaratii de avere, Valentin Preda nu detine nici terenuri, nici case sau apartamente si nici un autovehicul. Preda are un cont in valoare de 23.000 de lei si un cont in valoare de 35.500 de euro si nici o datorie.

Tot potrivit presei locale, Valentin Preda ar fi recunoscut ca este PSD-ist din 2008 si ca pentru cateva luni in 2004 a fost inscris in Partidul Democrat (PD).